Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Senatul României – Comunicat de presă: „Asigurarea juridică”, dezbatere la nivel internațional organizată de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României

Senatul României – Comunicat de presă: „Asigurarea juridică”, dezbatere la nivel internațional organizată de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României

„Asigurarea juridică”, dezbatere la nivel internațional organizată de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României.

Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României a organizat, pe 13 septembrie, dezbaterea „Asigurarea juridică”, eveniment care a avut la bază întâlnirea dintre președintele Comisiei, senatorul Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș, senatorul Daniel Fenechiu, senatorul Robert Cazanciuc și o delegație a Baroului Federal German, condusă de președintele Ulrich Wessels.

La întrevedere au fost invitați parlamentari din comisiile de buget-finanțe, economică, apărare, reprezentanți ai Autorității de Supraveghere Financiară, Uniunii Naționale a Barourilor din România, Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România și reprezentanți ai unor societăți reprezentative de asigurări. În cadrul întâlnirii au fost dezbătute premisele asigurării judiciare, cadrul legislativ, perspectivele de promovare și s-a analizat modul de implementare a acestui produs de asigurare în alte state.

Analizând cu interes acest sistem existent în alte țări europene, precum Germania, Austria, Belgia, Franța, Italia, Spania, s-a menționat că este nevoie de consolidarea colaborării dintre părțile interesate în vederea stabilirii unor măsuri menite să asigure implementarea în plan legislativ a acestui tip de asigurare.

Președintele Comisiei juridice, senatorul Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș, a subliniat că “un astfel de produs reprezintă o necesitate, iar implementarea lui cred că reprezentă dreptul la un proces echitabil.”

În cadrul acestei dezbateri, participanții și-au exprimat deschiderea către dialog, au intervenit și au contribuit la găsirea unor soluții favorabile pentru a pune bazele unui cadru legislativ funcțional și eficient.

La sfârșitul dezbaterilor, senatorul Daniel Fenechiu și-a exprimat speranța pentru elaborarea și unui text legislativ, „care să ajungă în Parlament într-un termen cât mai scurt, să fie o inițiativă legislativă care să servească încrederii cetățeanului “.

Integral AICI

Articolul Senatul României – Comunicat de presă: „Asigurarea juridică”, dezbatere la nivel internațional organizată de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României apare prima dată în UNBR.