Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Senatul României – Accesul avocaților cu telefoane mobile în unitățile de poliție

Senatul României – Accesul avocaților cu telefoane mobile în unitățile de poliție

Senatul României – Accesul avocaților cu telefoane mobile în unitățile de poliție

În data de 13 septembrie 2023 s-a desfășurat ședința Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României prezidată de către domnul senator Valentin Cioromelea în care s-a  dezbătut situația referitoare la accesul avocaților în unitățile de poliție cu telefoane mobile și alte dispozitive electronice, respectiv mijloace tehnice de înregistrare, comunicare sau stocare.

La ședința a participat în calitate de senator și de membru al Comisiei domnul avocat Daniel – Cătălin Fenechiu, Uniunea Națională a Barourilor din România fiind reprezentată de către domnul avocat Danny – Gabriel Bârdan – Raine, membru al Consiliului U.N.B.R.

În cadrul ședinței s-a convenit împreună cu reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne încheierea în scurt timp a unui Protocol cu Uniunea Națională a Barourilor din România prin care să se reglementeze accesul avocaților în unitățile de poliție cu telefoane mobile și alte dispozitive electronice, respectiv mijloace tehnice de înregistrare, comunicare sau stocare, inclusiv a faptului că accesul avocaților în unitățile de poliție se realizează prin prezentarea cardului de avocat, iar nu a cărții de identitate.

Totodată, senatorii membri ai Comisiei au agreat ca la prima modificare a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat să fie adoptată o normă juridică care să înlăture situațiile actuale constatate.

Articolul Senatul României – Accesul avocaților cu telefoane mobile în unitățile de poliție apare prima dată în UNBR.