Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Întrevedere între reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din Romania și E.S. Igor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei în România

Întrevedere între reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din Romania și E.S. Igor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei în România

În data de 30 octombrie 2023 a avut loc o întrevedere între reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din Romania și E.S. Igor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei în România.
UNBR a fost reprezentată de dl. Daniel Fenechiu, Vicepreședinte UNBR și senator, dl. Cristian Niculescu Ţâgârlaş, membru al Consiliului UNBR și Președinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului Parlamentului României și dl. Florin Andreicuț, Decanul Baroului Maramureș. La întâlnire a participat și domnul Constantin Damov, Președintele Asociației pentru dezvoltarea relațiilor economice și culturale între România și Taiwan (ROTA).

Participanții la întâlnire au evocat acțiunile avocaților români pentru sprijinirea locuitorilor din țara vecină încă din primele zile ale conflictului.

E.S. Igor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei în România a subliniat necesitatea calificării Rusiei ca stat sponsor al terorismului și a regimului rus drept regim terorist. Ambasadorul Ucrainei a exprimat mulțumiri pentru sprijinul multilateral al României și a remarcat importanța continuării sprijinului multidimensional Ucrainei în scopul înfrângerii agresorului rus.

În calitatea lor de membri ai Senatului României, dl. Cătălin-Daniel Fenechiu și dl. Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaș au confirmat sprijinul ferm al României privind integrarea europeană și euro-atlantică a Ucrainei, precum și disponibilitatea părții române de a sprijini în continuare Ucraina în lupta împotriva agresiunii armate ruse. Au fost de asemenea avansate propuneri pentru consolidarea cooperării dintre Parlamentele României și Ucrainei, în special la nivelul de comisii parlamentare.

Articolul Întrevedere între reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din Romania și E.S. Igor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei în România apare prima dată în UNBR.