Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Concluzia elevilor după a doua ediție FAST București: Avocatul – prietenul meu

Concluzia elevilor după a doua ediție FAST București: Avocatul – prietenul meu

Concluzia elevilor după a doua ediție FAST București: Avocatul – prietenul meu

Echipa FAST București, coordonată de Silvana Racoviceanu, a încheiat a doua ediție a proiectului Fii Avocat în Școala Ta. O parte din cei 250 de avocați voluntari s-au reunit la sediul Baroului București unde au împărtășit din experiențele pe care le-au trăit în școli și au remarcat impactul educațional, profesional și mai ales uman al proiectului.

Avocații au făcut voluntariat pe baza resurselor special create în cadrul Departamentului de Educație Juridică al UNBR, cu subiecte captivante pentru vârstele elevilor, prin care aceștia au înțeles mai bine legea și cum o pot regăsi în viața lor, dar au înțeles mai bine și avocatul, ca simbol al puterii în fața acuzațiilor, amenințărilor și a altor abuzuri.

Avocatul, prietenul meu este perspectiva transmisă de mai mulți elevi în desenele pe care le-au realizat în cadrul concursului de eseuri și afișe FAST noiembrie 2022. Zeci de desene au fost expuse în Sala Flavius Teodosiu a Baroului București, ca imagine a profesiei de avocat percepută prin ochii elevilor.

Din perspectiva liderilor profesiei și a avocaților voluntari, FAST este unul dintre cele mai ample și importante proiecte ale profesiei prin impactul direct și nemijlocit dintre avocați și tineri și care pune bazele viitoarelor generații de cetățeni educați în spiritul drepturilor și libertăților fundamentale.

Galerie foto:

Articolul Concluzia elevilor după a doua ediție FAST București: Avocatul – prietenul meu apare prima dată în UNBR.