Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Baroul Brăila, în parteneriat cu ISJ Brăila, implementează proiectul ”Fii avocat în școala ta”

Baroul Brăila, în parteneriat cu ISJ Brăila, implementează proiectul ”Fii avocat în școala ta”

Baroul Brăila, în parteneriat cu ISJ Brăila, implementează proiectul ”Fii avocat în școala ta”

Astăzi, la sediul ISJ Brăila, inspectorul școlar general Cătălin Canciu a semnat un parteneriat instituțional cu Baroul Brăila în vederea derulării în perioada următoare a proiectului ”Fii avocat în școala ta!”, proiect implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România. Scopul Protocolului de colaborare îl reprezintă promovarea și implementarea eficientă a proiectelor de educație juridică non-formală în învățământul preuniversitar din județul Brăila, prin facilitarea accesului elevilor la cunoștințe elementare în privința drepturilor și responsabilităților lor, precum și a răspunderii lor civile și penale. Coordonator al proiectului este doamna avocat consilier Lidia Nicole Dumitrescu.

”Educația juridică în scoli este necesara pentru a-i familiariza pe copiii noştri cu principalele reguli care se aplică în viata de zi cu zi. Aceste reguli ii vor ajuta, pe viitor, în relațiile cu cei din jur, în orientare profesionala și în a-și cunoaște drepturile și obligațiile în societate. Elevii de gimnaziu și liceu, cărora li se adresează acest tip de informații, au cunoștințe despre educația morala, iar normele juridice reprezinta folosirea într-un cadru formal, legislativ, a acestor reguli. Elevii știu deja ce este permis şi ceea ce este interzis să facă, iar iar cunoașterea legislației le prezintă consecinţele sociale pe care le pot suporta prin comiterea unor fapte. Este un demers cerut de către profesori, părinți și copiii, care s-a transpus legislativ în modificare Legii educației naționale nr. 1 / 2011 și a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat nr. 51 / 1995, prin care avocații pot desfășura programe de educație juridica, în învățământul liceal și gimnazial, pentru ca elevii sa dobândească competente juridice” spune Decanul Baroului Brăila, avocat Daniel Emilian Prunău.

Echipa de proiect coordonată de avocat Lidia Nicole Dumitrescu este formată din 10 avocați tineri din Brăila, dornici de a le prezenta elevilor de gimnaziu și liceu accesul la cunoștințe elementare în privința drepturilor și responsabilităților lor, precum și a răspunderii lor civile și penale.

”Noi încurajăm și dezvoltăm toate ideile legate de educația juridică a tinerilor, motiv pentru care astăzi am semnat acest protocol” a spus inspectorul școlar general al ISJ Brăila, Cătălin Canciu.

”Și noi baroul vrem să dăm un ajutor tinerilor în a cunoaște regulile, în a implementa în școli ceea ce noi numim educație juridică. ei au primit din partea părinților, din partea școlilor, educație morală. Toate normele juridice sunt în acord cu educația morală” a spus avocat Lidia Dumitrescu.

Video – https://youtu.be/PtwG2iC6Ces

Sursa: https://realitateadebraila.net/baroul-braila-in-partenerat-cu-isj-braila-implementeaza-proiectul-fii-avocat-in-scoala-ta/?fbclid=IwAR1RBM1T-vnwMb9icUSTUdApWH9mEJQr2I7TIDvWvdacFu9pGhPK-XOY2oc

Articolul Baroul Brăila, în parteneriat cu ISJ Brăila, implementează proiectul ”Fii avocat în școala ta” apare prima dată în UNBR.