Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Proiectul „Fii avocat în școala ta”, în unitățile de învățământ din Harghita, din 15 martie

Proiectul „Fii avocat în școala ta”, în unitățile de învățământ din Harghita, din 15 martie

Proiectul „Fii avocat în școala ta”, în unitățile de învățământ din Harghita, din 15 martie

Inspectoratul Școlar Județean Harghita și Baroul Harghita vor derula în premieră, în perioada 15.03.2022-15.06.2022,  proiectul „Fii avocat în școala ta!”.
Proiectul este unul de responsabilitate socială,  prin care elevii vor fi încurajați să reflecteze și să își exprime opinia cu privire la probleme juridice din viața cotidiană.

„Parteneriatul are în vedere derularea unor acțiuni comune de educare, informare, consiliere și monitorizare pentru înlesnirea implementării educației juridice în învățământul preuniversitar din județul Harghita. Un număr de 22 de avocați vor interacționa voluntar și neremunerat cu elevii din 17 unități de învățământ abordând teme diverse, de actualitate și de interes pentru copii și adolescenți pentru ca aceștia să fie sprijiniți în a  deprinde cunoștințe elementare de drept, dar și pentru a promova o cultură a legalității și a responsabilității în societate, menite să încurajeze, de la o vârstă fragedă, respectul față de lege, echitatea socială și atitudinea civică.”, se precizează într-un comunicat emis de Inspectoratul Școlar Județean Harghita.

Avocații au un rol esențial în promovarea statului de drept și a unei atitudini pozitive față de lege a generațiilor viitoare și pot inspira tinerii să devină cetățeni activi, să ia decizii responsabile din punct de vedere etic în viața lor de zi cu zi și să demonstreze empatie și respect pentru ceilalți membri ai societății. Ambele instituții partenere au convingerea că dobândirea de către tineri a unor minime noțiuni de drept contribuie în ansamblu la o societate democratică sănătoasă.

Sursa: https://ziarharghita.ro/proiectul-fii-avocat-in-scoala-ta-in-unitatile-de-invatamant-din-harghita-din-15-martie

Articolul Proiectul „Fii avocat în școala ta”, în unitățile de învățământ din Harghita, din 15 martie apare prima dată în UNBR.