Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Administrația Prezidențială integrează acțiunile UNBR în eforturile naționale și internaționale pentru refugiații ucraineni

Administrația Prezidențială integrează acțiunile UNBR în eforturile naționale și internaționale pentru refugiații ucraineni

Avocați pentru Refugiați

Palatul Cotroceni, 10 mai 2022

 

Administrația Prezidențială integrează acțiunile UNBR în eforturile naționale și internaționale pentru refugiații ucraineni

În urma discuțiilor de la Palatul Cotroceni dintre Președintele UNBR Traian Briciu și Consilierii de Stat Sandra Pralong și Cătălina Galer demersurile avocaților pentru refugiați vor fi integrate în planurile naționale și internaționale de gestionare a crizei umanitare. Scopul este ca un număr cât mai mare de persoane aflate în nevoie să aibă la îndemână sprijinul juridic necesar indiferent unde sunt refugiați.

Sandra Pralong, Consilier de Stat pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor, a mărturisit că mobilizarea fără precedent în criza refugiaților ucraineni a fost remarcată la nivel internațional. Românii din afara granițelor sunt mândri de rolul pe care România îl joacă în context internațional în problema refugiaților ucraineni și apreciază rezultatele pozitive ale inițiativelor private și ale autorităților.  În plus, foarte mulți români stabiliți în Franța, Germania și Statele Unite ale Americii s-au mobilizat cu ajutoare.

Cătălina Galer, Consilier de Stat pentru Relația cu Autoritățile Publice și cu Societatea Civilă, a subliniat nevoia dezvoltării dialogului interinstituțional pentru a gestiona cât mai bine resursele și dorința tuturor de a se implica în ajutorarea celor care fug din calea războiului. Aceasta a spus că efortul conjugat la nivel național este soluția problemelor pe termen lung generate de criza refugiaților.

Traian Briciu, Președintele UNBR, a prezentat un sumar al acțiunilor UNBR de până la acest moment și a precizat că de acum încep adevăratele probleme juridice și sociale. În astfel de situații, procesul de integrare economică și socială implică întotdeauna o serie de probleme complexe. În plus, a precizat că Uniunea Națională a Barourilor, prin intermediul barourilor, în special ale barourilor de la granița cu zona de conflict, are capacitatea de a face față provocărilor perioadei următoare prin oferirea de sprijin juridic.

UNBR apreciază extrem de utilă colaborarea cu Administrația Prezidențială, în sensul de a valorifica și augmenta eforturile comune legate de refugiați.

GALERIE FOTO:

Articolul Administrația Prezidențială integrează acțiunile UNBR în eforturile naționale și internaționale pentru refugiații ucraineni apare prima dată în UNBR.