Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / WEBINAR organizat de Centrul de Cooperare Judiciară , în cadrul Proiectului TRIIAL– TRust, Independence, Impartiality and Accountability of legal practitioners safeguarding the rule of law under the EU Charter

WEBINAR organizat de Centrul de Cooperare Judiciară , în cadrul Proiectului TRIIAL– TRust, Independence, Impartiality and Accountability of legal practitioners safeguarding the rule of law under the EU Charter

Webinar

Există un standard comun de independență și imparțialitate pentru judecători și arbitri în conformitate cu legislația europeană?

vorbitori:

Madalina Moraru | Centrul de Cooperare Judiciară

Karolina Podstawa | Universitatea din Maastricht

Barbara Warwas | Universitatea de Științe Aplicate de la Haga (THUAS)

Joi, 18 februarie 2021

16.15 – 17.30 (CET) pe Zoom

Acest seminar web este organizat în cadrul proiectului TRIIAL– TRust, Independence, Impartiality and Accountability of legal practitioners safeguarding the rule of law under the EU Charter. Proiectul TRIIAL, care este finanțat de Uniunea Europeană (2014-2020), este dedicat discutării jurisprudenței cu privire la încredere, independență, imparțialitate și responsabilitate a practicienilor dreptului. Seminarul web face parte din seria a 3 seminare web, în ​​care grupurile de experți împărtășesc puncte de vedere, inclusiv într-o perspectivă comparativă, asupra recentelor jurisprudențe europene și naționale și a hotărârilor de arbitraj relevante pentru proiect.

Acest seminar web va lua în considerare răspunsurile teoretice și practice la întrebarea: există un standard comun de independență și imparțialitate pentru judecători și arbitri în temeiul dreptului european?

Pentru a aborda această întrebare, vorbitorii vor compara standardul de independență și imparțialitate în cazul sistemelor judiciare naționale (Comisia împotriva Poloniei (619/18)) și a arbitrajelor sportive (Mutu și Pechstein împotriva Elveției). Prezentarea va fi urmată de o discuție care va avea ca scop înțelegerea modului în care ambele sisteme pot învăța unul de la altul.

Vă rugăm să găsiți programul atașat

Înregistrarea la webinar se poate face de către orice avocat interesat de programul și tematica propusă. Link-ul ZOOM către webinar va fi furnizat după înregistrare aici.

Articolul WEBINAR organizat de Centrul de Cooperare Judiciară , în cadrul Proiectului TRIIAL– TRust, Independence, Impartiality and Accountability of legal practitioners safeguarding the rule of law under the EU Charter apare prima dată în UNBR.