Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Cazul Roșu: Uniunea Internațională a Avocaților (UIA) reacționează la închiderea avocatului fără nici un fel de motivare și oferă sprijin prin Institutul pentru Statul de Drept

Cazul Roșu: Uniunea Internațională a Avocaților (UIA) reacționează la închiderea avocatului fără nici un fel de motivare și oferă sprijin prin Institutul pentru Statul de Drept

Cazul Roșu: Uniunea Internațională a Avocaților (UIA) reacționează la închiderea avocatului fără nici un fel de motivare și oferă sprijin prin Institutul pentru Statul de Drept

UIA consideră că avocatul Robert ROSU a fost încarcerat în cadrul și pentru exercitarea profesiei de avocat, fapt pe care îl condamnă cu tărie, ca fiind total inadmisibil și inacceptabil.

În scrisoarea de răspuns adresată președintelui UNBR, Traian Briciu, președintele UIA – Jorge MARTI MORENO – susține că autoritatea administrativă de urmărire penală și autoritatea judecătorească din România au încălcat principiile de bază referitoare la rolul baroului, cunoscute sub numele de Principiile de la Havana, adoptate de al 8-lea Congres al Națiunilor Unite pentru prevenirea crimei și tratamentul deținuților. Aceste principii sunt foarte clare în ceea ce privește drepturile și obligațiile avocaților, care în acest caz nu par a fi respectate, ceea ce a dus la o condamnare total arbitrară. În plus, amânarea sine die a motivării scrise întărește poziția de sprijin față de autoritățile profesionale române în solicitarea privind eliberarea imediată a avocatului. În baza documentelor transmise de UNBR și a analizei proprii, este așteptată și declarația care va fi adoptată peste puțin timp de UIA-Institutul pentru Statul de Drept pe această temă.

UIA este cea mai veche asociație profesională de avocați, care reunește aproximativ 2 milioane de membri din peste 100 de țări. Situația din România se înscrie în linia de abuzuri monitorizate la nivel internațional de către Institutul pentru Statul de Drept (UIA-IROL).

Puteți parcurge integral scrisoarea de susținere a președintelui UIA, Jorge MARTI MORENO (în limba franceză și traducerea în limba română).

Articolul Cazul Roșu: Uniunea Internațională a Avocaților (UIA) reacționează la închiderea avocatului fără nici un fel de motivare și oferă sprijin prin Institutul pentru Statul de Drept apare prima dată în UNBR.