Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Uniunea Națională a Barourilor din România ia măsuri pentru asigurarea asistenței juridice refugiaților din Ucraina

Uniunea Națională a Barourilor din România ia măsuri pentru asigurarea asistenței juridice refugiaților din Ucraina

Uniunea Națională a Barourilor din România ia măsuri pentru asigurarea asistenței juridice refugiaților din Ucraina

 

Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) susține poziția exprimată de Consiliul Barourilor și Societăților de Drept din Europa – CCBE (citește Declarația: ENFRRO > traducere) prin care se condamnă agresiunea împotriva Ucrainei și militează pentru menținerea spațiului european ca un loc al păcii, libertății, securității și justiției.

Panica instalată ca și consecință a stării de conflict născută în Ucraina, a determinat o masivă refugiere a populației civile, astfel că, numai pe parcursul zilei de azi, granițele României au fost traversate de peste 19.000 de emigranți, mulți dintre aceștia fiind de origine română.

Cu dorința de a putea ajuta la gestionarea acestei crize umanitare și pentru apărarea drepturilor fundamentale ale omului, Comisia Permanentă a UNBR transmite autorităților române întreaga sa disponibilitate pentru susținerea unei campanii de asistență juridică oferite refugiaților din zonele de conflict.

În acest sens, vom depune toate eforturile pentru a sprijini demersurile autorităților române cu competențe în gestionarea iminentei crize umanitare și a conlucra în acest scop cu Inspectoratul General pentru Imigrări, cu nou-înființatul Grup de lucru creat la nivelul Ministerului de Interne și celule de criză din zonele aflate în nordul și nord estul țării pentru a coordona ajutorul dat refugiaților care intră din Ucraina. De asemenea vom valorifica acordul cu Asociația Municipiilor din România.

UNBR va contacta uniunile profesionale ale avocaților din Moldova, Polonia și Ungaria pentru a colabora în realizarea sprijinului umanitar.

Transmitem întreaga noastră solidaritate și compasiune colegilor ucraineni, care sunt nevoiți să își exercite profesia sub amenințarea armelor și înconjurați de suferință și disperare.

C O M I S I A   P E R M A N E N T Ă   A   U N B R

Declarația CCBE cu privire la invazia Ucrainei poate fi accesată în original:

https://www.ccbe.eu/fileadmin/speciality_distribution/public/documents/Statements/2022/EN_20220225_CCBE-Statement-on-Ukraine.pdf

https://www.ccbe.eu/fileadmin/speciality_distribution/public/documents/Statements/2022/FR_20220225_CCBE-Statement-on-Ukraine.pdf

Articolul Uniunea Națională a Barourilor din România ia măsuri pentru asigurarea asistenței juridice refugiaților din Ucraina apare prima dată în UNBR.