Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / UNBR susține Uniunea Avocaților din Republica Moldova, care solicită sprijinul guvernului în contextul suspendării proceselor, ca efect al instituirii stării de urgență

UNBR susține Uniunea Avocaților din Republica Moldova, care solicită sprijinul guvernului în contextul suspendării proceselor, ca efect al instituirii stării de urgență

UNBR susține Uniunea Avocaților din Republica Moldova, care solicită sprijinul guvernului în contextul suspendării proceselor, ca efect al instituirii stării de urgență

Uniunea Națională a Barourilor din România susține demersurile Uniunii Avocaților din Republica Moldova, prin care solicită sprijinul guvernului pentru avocații profund afectați de efectele Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 5 din 2.03.2022, care suspendă cauzele civile, penale, contravenționale și de contencios administrative, cu anumite excepții.

Așa cum s-a întâmplat și în perioada pandemiei, blocarea surselor de subzistență ale avocaților, ca urmare a suspendării proceselor în contextul stării de urgență, afectează în primul rând  drepturile fundamentale ale cetățenilor, care devin lipsiți de dreptul la apărare, mai ales  în aceste zile tragice, în care criza umanitară declanșată de războiul din Ucraina vădește, mai mult ca oricând, importanța asigurării apărării acestor drepturi fundamentale.

Este notoriu faptul că, întocmai ca și în România, avocații din Republica Moldova sunt implicați în prezent în acțiuni de solidaritate prin acordarea de consultanță juridică pro bono refugiaților din Ucraina.

Pentru continuarea acestei activități  este însă necesară luarea de către stat a unor măsuri care să compenseze, cel puțin în parte, efectele blocării, aproape totale, a activității obișnuite a avocaților.

Pentru aceste considerente, suntem alături de Uniunea Avocaților din Republica Moldova în demersul întreprins.

Av dr. Traian Cornel Briciu

Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România

Articolul UNBR susține Uniunea Avocaților din Republica Moldova, care solicită sprijinul guvernului în contextul suspendării proceselor, ca efect al instituirii stării de urgență apare prima dată în UNBR.