Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Declarația Uniunii Avocaților din Europa (U.A.E.) privind invazia din Ucraina. U.A.E. reunește avocații din întreaga Uniune Europeană, în vederea promovării și apărării practicii dreptului UE și a Convenției Europene a Drepturilor Omului, democrația și statul de drept constituind principii fundamentale

Declarația Uniunii Avocaților din Europa (U.A.E.) privind invazia din Ucraina. U.A.E. reunește avocații din întreaga Uniune Europeană, în vederea promovării și apărării practicii dreptului UE și a Convenției Europene a Drepturilor Omului, democrația și statul de drept constituind principii fundamentale

 

DECLARAȚIA UNIUNII AVOCAȚILOR DIN EUROPA PRIVIND INVAZIA DIN UCRAINA

 

Uniunea Avocaților din Europa (U.A.E.) reunește avocații din întreaga Uniune Europeană, în vederea promovării și apărării practicii dreptului UE și a Convenției Europene a Drepturilor Omului, democrația și statul de drept constituind principii fundamentale.

U.A.E. condamnă cu fermitate atacul armat al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Invazia nejustificată a unui stat suveran independent constituie o încălcare flagrantă a statului de drept, precum și a Cartei Națiunilor Unite, a Statutului Consiliului Europei, a Convenției europene a Drepturilor Omului și ale altor principii generale ale dreptului internațional.

Ne exprimăm întreaga susținere și suntem solidari cu poporul Ucrainei și cu comunitatea juridică ucraineană, ale căror vieți și bunăstare sunt puse în pericol de acest război nejustificat și ilegal purtat de Federația Rusă.

U.A.E. salută decizia Consiliului Europei de a suspenda drepturile de reprezentare ale Federației Ruse și alte măsuri recente luate de instituțiile UE și de comunitatea internațională, precum și declarația procurorului Curții Penale Internaționale privind anchetarea „oricărui act de genocid, crimă împotriva umanității sau crime de război comise pe teritoriul Ucrainei începând cu 20 februarie 2014”.

U.A.E. invită statele membre ale UE să ia măsurile necesare pentru a asigura dreptul la azil și la asistență umanitară pentru persoanele care scapă din  zona de conflict și salută măsurile deja luate. U.A.E. se alătură CCBE și altor asociații juridice pentru a încuraja avocații să ofere asistență juridică persoanelor care solicită protecție internațională.

28 februarie 2022

Biroul Uniunii Avocaților din Europa

Descarcă Declarația în limba engleză / traducerea în limba română

UAE-Statement-on-the-invasion-of-Ukraine

Articolul Declarația Uniunii Avocaților din Europa (U.A.E.) privind invazia din Ucraina. U.A.E. reunește avocații din întreaga Uniune Europeană, în vederea promovării și apărării practicii dreptului UE și a Convenției Europene a Drepturilor Omului, democrația și statul de drept constituind principii fundamentale apare prima dată în UNBR.