Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / UNBR și Ministerul Educației au încheiat Protocolul de Colaborare privind educația juridică

UNBR și Ministerul Educației au încheiat Protocolul de Colaborare privind educația juridică

UNBR și Ministerul Educației au încheiat Protocolul de Colaborare privind educația juridică

Uniunea Națională a Barourilor din România și Ministerul Educației vor colabora pentru redactarea programei  școlare și a manualelor specifice.

Protocolul a fost semnat pentru o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire.

Cele două instituții își vor coordona acțiunile pe termen mediu și lung pentru susținerea modulelor de educație juridică în unitățile de învățământ preuniversitar, prin oferirea de informații, explicații şi resurse educaționale cu caracter juridic cadrelor didactice și elevilor.

Protocolul prevede implicarea directă a practicienilor dreptului alături de profesori în desfășurarea activităților, de la realizarea materialelor informative până la organizarea de evenimente, dezbateri publice, procese simulate, tabere tematice etc.

Președintele UNBR, Traian Briciu și Ministerul Educației, Sorin Câmpeanu, la semnarea Protocolul de colaborare privind educația juridică în rândul tinerilor. Alături, Delia Găvan, Președinte al Consiliului Municipal al Elevilor București.PROTOCOL UNBR MIN EDUCATIEI – 9 IUNIE 2022

Articolul UNBR și Ministerul Educației au încheiat Protocolul de Colaborare privind educația juridică apare prima dată în UNBR.