Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / UNBR și Baroul București au organizat dezbaterea cu tema Confidențialitatea comunicărilor client-avocat: o necesitate pentru a vă proteja drepturile 25 octombrie 2023, Biblioteca Victor Anagnoste a Baroului București

UNBR și Baroul București au organizat dezbaterea cu tema Confidențialitatea comunicărilor client-avocat: o necesitate pentru a vă proteja drepturile 25 octombrie 2023, Biblioteca Victor Anagnoste a Baroului București

UNBR și Baroul București au organizat dezbaterea cu tema Confidențialitatea comunicărilor client-avocat: o necesitate pentru a vă proteja drepturile

25 octombrie 2023, Biblioteca Victor Anagnoste a Baroului București

Dezbaterea organizată cu ocazia Zilei Europene a Avocatului 2023 – cu tema Confidențialitatea comunicărilor client-avocat: o necesitate pentru a vă proteja drepturile – a fost abordată dintr-o dublă perspectivă, civilă și penală, atât prin prisma dreptului pozitiv, a jurisprudenței europene, cât și a legislației emergente din materia combaterii spălării banilor și finanțării terorismului.

Problemele practice aduse în dezbatere au vizat vulnerabilitățile la care sunt supuși avocații în exercitarea profesiei, precum și necesitatea unui plan sistemic care să asigure în continuare protecția secretului profesional prin legislație îmbunătățită, proceduri în cadrul cabinetelor de avocatură, precum și prin mecanisme de tip soft law.

În cadrul evenimentului, UNBR a pus la dispoziție sinteza jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene și a Curții Europene a Drepturilor Omului, – izvoare de drept în materia secretului profesional al avocatului – care poate fi consultată și pe site-ul instituției.

De asemenea, pe parcursul dezbaterii au fost făcute informări cu privire la discuțiile din ultimele luni purtate cu Oficiului Național pentru Combaterea Spălării Banilor și Finanțării Terorismului. Demersurile UNBR au vizat regulamentul și directivele impuse la nivel european privind raportările din domeniul combaterii spălării banilor și al raportărilor fiscale transfrontaliere, precum și modalitatea de implementare și transpunere a acestora în legislația națională, prin reglementări de tip sectorial. Acestea urmează să fie puse în dezbatere și adoptate de către Consiliul UNBR pentru anul 2024.

Galerie foto:

Articolul UNBR și Baroul București au organizat dezbaterea cu tema Confidențialitatea comunicărilor client-avocat: o necesitate pentru a vă proteja drepturile 25 octombrie 2023, Biblioteca Victor Anagnoste a Baroului București apare prima dată în UNBR.