Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Înalt Reprezentant al Vaticanului la Sighetu Marmației

Înalt Reprezentant al Vaticanului la Sighetu Marmației

Înalt Reprezentant al Vaticanului la Sighetu Marmației

Sâmbătă 4 iunie 2022 a avut loc Vizita Eminenței Sale Cardinalul Sandri, Înalt Reprezentant al Vaticanului și a delegației care l-a însoțit la Sighetu Marmației.

Eminența sa, Cardinalul Leonardo Sandri, Prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale, însoțit de Excelența Sa Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în România, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș și Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, s-au aflat preț de câteva ore în Sighetu Marmației pentru a transmite binecuvântarea apostolică, darurile Papei și toată susținerea din partea Sfântului Părinte Papa Francisc celor implicați în gestionarea refugiaților din Ucraina.

În Vama Sighet Eminența Sa Cardinalul Sandri a avut programată o scurtă întâlnire cu reprezentanții ONG-urilor și ai asociaților și cu voluntarii care au dedicat timp și care au făcut eforturi susținute pentru a-i ajuta pe cei care au fugit din calea războiului.

Cu acest prilej delegația Baroului Maramureș, compusă din av. Maria Sofineti, av. Gabriel Petrovai, av. Claudia Takacs și av. Ileana Sas au prezentat acțiunile avocaților români voluntari, arătând implicarea UNBR și a Baroului Maramureș încă de la venirea primului val de refugiați în România, prin sprijin juridic și ajutor umanitar.

Delegația reprezentanților Vaticanului a fost întâmpinată și de domnul Vasile Moldovan, Primarul municipiului Sighetu Marmației și de doamna Daniela Onița Ivașcu, viceprimarul municipiului Sighetu Marmației, ambii avocați în Baroul Maramureș.

Reprezentantul Papei a exprimat aprecierea Sfântului Părinte și a sa personală pentru sprijinul acordat Ucrainei de către comunitatea internațională și de către România și a menționat preocuparea deosebită a Vaticanului pentru situația și evoluția din Ucraina precum și speranța ca pacea să fie reinstalată în Ucraina.

 Galerie foto:

Articolul Înalt Reprezentant al Vaticanului la Sighetu Marmației apare prima dată în UNBR.