Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Baroul Harghita: Zeci de elevi în sălile de judecată, într-un maraton de procese simulate, în cadrul proiectul național FAST – Fii Avocat în Școala Ta

Baroul Harghita: Zeci de elevi în sălile de judecată, într-un maraton de procese simulate, în cadrul proiectul național FAST – Fii Avocat în Școala Ta

ZECI DE ELEVI ÎN SĂLILE DE JUDECATĂ
într-un maraton de procese simulate
Harghita, 4 iunie 2022

PROCESE SIMULATE DESPRE VIAȚA REALĂ

Zeci de liceeni au jucat rolul de judecători, procurori, grefieri și avocați într-un maraton de procese simulate.
Judecătoria din Odorheiu Secuiesc a găzduit vineri, 3 iunie, activitățile elevilor de la Liceul Teoretic Tamási Áron, una dintre cele 17 școli din județ implicate în proiectul național FAST – Fii Avocat în Școala Ta.

Andreea Szabo, coordonatorul FAST în Harghita, a declarat că educația juridică nu este doar pentru cei care aspiră să devină avocați: Forța de argumentare a acestor tineri, pe care i-am văzut cu câtă pasiune s-au implicat în organizarea acestor procese simulate, a depășit așteptările mele. Pentru noi, acesta este cel mai bun feedback al proiectului. Cât despre susținerea colegilor noștri judecători, procurori și grefieri, nu pot spune decât că ne-a onorat și ne-a motivat să colaborăm pe mai departe.

Mă bucur că ne-au sprijinit în acest demers: Judecător Lőrincz Romeo, magistrat al secției penale a Tribunalului Harghita, magistrat Rédai Zoltán Președintele Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, magistrat Sütő Ágnes, Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc și doamna Dobrai Katalin, Prim Grefierul Judecătoriei Odorheiu Secuiesc.

Galerie foto:
FOLLOW UP FAST HARGHITA – 4.6.2022

Articolul Baroul Harghita: Zeci de elevi în sălile de judecată, într-un maraton de procese simulate, în cadrul proiectul național FAST – Fii Avocat în Școala Ta apare prima dată în UNBR.