Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / FAST Constanța. Cugetliber.ro: Avocații vin la catedră, pentru a preda cultura legalității. „Iar rezultatul e deja spectaculos”

FAST Constanța. Cugetliber.ro: Avocații vin la catedră, pentru a preda cultura legalității. „Iar rezultatul e deja spectaculos”

FAST CONSTANȚA

Cugetliber.ro: Avocații vin la catedră, pentru a preda cultura legalității. „Iar rezultatul e deja spectaculos”

Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța, pentru cotidianul cugetliber.ro: „În multe unități de învățământ elevii au solicitat să continuăm acest proiect, au rugat profesorii să ne contacteze pentru a programa cât mai repede următoarele ore de educație juridică. Vom continua să le explicăm despre consecințele fenomenului de bullying, despre antrenarea răspunderii juridice a celor care se manifestă violent în școli, iar această răspundere poate să fie inclusiv penală. (…)Noi nu le dăm note elevilor, îi atragem cu exemple, pentru a deveni conștienți despre consecințele faptelor lor, despre nevoia de a face diferența între bine și rău, între legal și ilegal”.

Anca Dragomir, avocatul coordonator pentru Școala gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” a avut prima întâlnire cu elevii clasei a VII- a, iar feedbackul pozitiv a venit și din partea unuia dintre profesorii școlii.

Prof. Dragomir:  „Un proiect foarte bine primit de către elevii noștri. Și asta pentru că informația a fost foarte bine structurată pentru nivelul lor de vârstă. În afara faptului că avocații voluntari au reușit să realizeze niște prezentări interactive, au făcut și niște jocuri de rol la prima întâlnire cu copiii, reușind să-i familiarizeze și cu profesiile, nu numai cu cea de avocat, dar și cea de judecător, de procuror, de grefier. (…)”.

Link: https://cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-avocatii-vin-la-catedra-pentru-a-preda-cultura-legalitatii-iar-rezultatul-e-deja-spectaculos-453054

Articolul FAST Constanța. Cugetliber.ro: Avocații vin la catedră, pentru a preda cultura legalității. „Iar rezultatul e deja spectaculos” apare prima dată în UNBR.