Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Covid-19 litigation Database, o nouă bază de date internațională privind litigiile generate de situația pandemică

Covid-19 litigation Database, o nouă bază de date internațională privind litigiile generate de situația pandemică

Covid-19 litigation Database, o nouă bază de date internațională privind litigiile generate de situația pandemică

Universitatea din Trento si Organizația Mondială a Sănătății au lansat, în data de 15 decembrie 2021 Covid-19 litigation Database, o bază de date privind litigiile generate de situația pandemică. Aceasta poate fi accesată la următoarea adresă: “Covid-19 Litigation Database”.

Printre provocările fără precedent generate de criza Covid-19, nenumărate probleme juridice se află în prim-plan. Proiectul Covid-19 Database își propune să ofere o imagine de ansamblu, la scară mondială, a jurisprudenței rezultate din provocările împotriva măsurilor guvernamentale de combatere a pandemiei.

Selecția cazurilor se concentrează pe litigiile privind provocările la adresa exercitării autorității guvernamentale, în cazul în care competența unui guvern de a implementa măsuri de sănătate publică a fost contestată. Cazurile publicate în baza de date provin din jurisdicții (state membre OMS) din toate regiunile lumii și, după caz, de la instanțele supranaționale, precum Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Baza de date include informații bibliografice de bază privind cazurile, precum și rezumatele cazurilor în limba engleză.

Baza de date va fi actualizată continuu pentru a reflecta evoluțiile legislației fiecărei jurisdicții. Un motor de căutare interactiv este pus la dispoziție, astfel încât utilizatorii să poată oferi și sugestii pentru integrarea bazei de date, fructificarea și utilitatea acesteia.

Accesează Covid-19 Litigation Database”.

Articolul Covid-19 litigation Database, o nouă bază de date internațională privind litigiile generate de situația pandemică apare prima dată în UNBR.