Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Conferință de lansare a celei de a 2-a ediții a Proiectului FAST – Fii Avocat în Școala Ta!

Conferință de lansare a celei de a 2-a ediții a Proiectului FAST – Fii Avocat în Școala Ta!

Conferință de lansare a celei de a 2-a ediții a Proiectului FAST – Fii Avocat în Școala Ta !

„Avocatul promovează şi apără drepturile, libertățile şi interesele legitime ale omului.”

Profesia de avocat a fost și este preocupată de conștientizarea la nivelul opiniei publice a drepturilor și libertăților pe care fiecare cetățean le are.

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a urmărit constant subiectul promovării și cultivării educației juridice, a susținut proiectele care s-au derulat în școli de către profesioniști ai dreptului, a încercat să promoveze  performanța în domeniul dreptului și accesul la justiție pentru fiecare cetățean.

FII AVOCAT ÎN ȘCOALA TA, proiect inițiat de UNBR  și implementat de avocații voluntari din barourile din România, reprezintă un vector de promovare a acestor preocupări permanente. Colaborarea avută în ultimul an cu Ministerul Educației, cu inspectoratele școlare și cu Inspectoratul General al Municipiului București, dar în special cu școlile și cu profesorii este o bază solidă pentru ceea ce ne propunem pentru viitor.

Încurajați de succesul repurtat în cursul anului școlar anterior și având în vedere începerea pe data de 5 septembrie a noului an, ne dorim să marcăm printr-un eveniment special debutul acestei noi ediții. Suntem în egală măsură conștienți că fără sprijinul și dedicarea avocaților voluntari implicați în derularea proiectului, nimic din toate experiențele deosebite pe care le-am trăit anul anterior nu era posibil.

Vom invita să participe, în cadrul acestui eveniment de deschidere, personalități ale profesiei de avocat, invitați din cadrul inspectoratelor județene, dar și coordonatorii echipelor de implementare de la nivelul fiecărui județ și de ce nu, elevi – destinatari ai efortului depus de avocați.

În acest fel sperăm să avem un start foarte bun pentru noul an școlar, să putem spune tinerei generații FII AVOCAT ÎN ȘCOALA TA!  Și apoi poți fi orice!

Având în vedere spațiul limitat al locului unde se va desfășura evenimentul, accesul se va face exclusiv pe bază de invitație.

Articolul Conferință de lansare a celei de a 2-a ediții a Proiectului FAST – Fii Avocat în Școala Ta! apare prima dată în UNBR.