Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / COMUNICAT privind accesul la datele și informațiile din sistemul informatic de cadastru și carte funciară

COMUNICAT privind accesul la datele și informațiile din sistemul informatic de cadastru și carte funciară

COMUNICAT

privind accesul la datele și informațiile din sistemul informatic de cadastru și carte funciară

La 02 august 2022 a avut loc o întâlnire online între UNBR și ANCPI, cu privire la implementarea măsurilor tehnice pentru accesul gratuit la seturile de date din sistemul informatic de cadastru și carte funciară, cu scopul de  a ușura accesul avocaților la sistem.

La întâlnire au participat din partea UNBR domnul av. dr. Traian Briciu, Președintele UNBR, domnul av. dr. Sergiu Stănilă, decan al Baroului Timiș și membru al Comisiei Permanente a UNBR și domnul av. Aurelian Antonio Iordan, membru al Comisiei Permanente a UNBR. Din partea ANCPI a participat domnul Liviu Stoica, Director IT.

Pentru rațiuni ce țin de optimizarea și fluidizarea procedurilor de acces, precum și de verificarea calității de avocat cu drept de exercitare a profesiei a celor care solicită accesul la seturile de date, a fost luată decizia de dezvoltare a unui mecanism prin intermediul platformei TABLOUL NAȚIONAL AL AVOCAȚILOR (www.ifep.ro).

În acest sens, pentru a putea finaliza mecanismul tehnic pentru facilitarea accesului la seturile de date, barourile membre ale Uniunii Naționale ale Barourilor din România sunt rugate să sprijine cu celeritate demersul UNBR, prin actualizarea în platforma IFEP a datelor de contact (adresă de email și număr de telefon) ale avocaților din tablourile ținute de barouri. (AICI puteți consulta adresa transmisă barourilor)

S-a agreat ca o viitoare întâlnire între UNBR și ANCPI să aibă loc cât mai curând în perioada următoare, pentru a agrea etapele tehnice care vor trebui parcurse, în vederea întocmirii unui tutorial, cu informații practice privind procedura de acces, ce va fi distribuit către avocați.

Vom informa avocații cu privire la derularea acestor proceduri.

Articolul COMUNICAT privind accesul la datele și informațiile din sistemul informatic de cadastru și carte funciară apare prima dată în UNBR.