Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Comunicat. Consiliul UNBR a hotărât cu o largă majoritate continuarea proiectului privind accesul avocatului la date și sisteme informatice și de facilitare a realizării anumitor activități în format electronic.

Comunicat. Consiliul UNBR a hotărât cu o largă majoritate continuarea proiectului privind accesul avocatului la date și sisteme informatice și de facilitare a realizării anumitor activități în format electronic.

COMUNICAT

Consiliul UNBR a hotărât cu o largă majoritate continuarea proiectului privind accesul avocatului la date și sisteme informatice și de facilitare a realizării anumitor activități în format electronic

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România, întrunit în perioada 17 – 18 martie 2023, a hotărât cu o largă majoritate (2 voturi împotrivă) continuarea proiectului menționat anterior.

Membrii Consiliului UNBR au votat principalele direcții ce vor fi abordate în realizarea proiectului, hotărând următoarele:

– Proiectul va avea ca obiect principal asigurarea interconectării profesiei de avocat cu cloud-ul Guvernamental (1 abținere);

– Proiectul va reglementa atât accesul la informațiile din cloud-ul guvernamental, cât și facilitarea realizării anumitor servicii avocațiale efectuate în format electronic (2 voturi împotrivă și 1 abținere);

– Caracterul opțional al accesului avocatului la date și sisteme informatice și realizarea anumitor activități în format electronic pe un portal unitar al profesiei de avocat, în scopul interoperabilității cu platformele instituționale. Avocatul nu va fi îngrădit să își exercite profesia în orice altă modalitate prevăzută de lege (1 vot împotrivă și 3 abțineri);

– Se va avea în vedere incurajarea utilizării în mod individual de către formele de exercitare a profesiei a tuturor serviciilor pe care proiectul la va putea oferi, sub rezerva îndeplinirii condițiilor tehnice și de securitate cibernetica impuse de autorități;

– Condițiile de avizare pentru utilizarea serviciilor portalului unitar al profesiei de avocat vor viza două aspecte: condițiile tehnice pentru interconectare și calitatea de avocat cu drept de exercitare a profesiei (1 abținere);

Consiliul UNBR a desemnat echipa de avocați care va redacta noul proiect după cum urmează: Av. Antonio Iordan, av. Sergiu Stănilă, Av. Alexandru Suciu, Av. Sergiu Capisizu, Av. Dany Bârdan Raine, Av. Șerban Lovin (2 abțineri).

Membrii echipei vor analiza toate propunerile provenite de la avocați și vor conlucra cu barourile în vederea realizării proiectului. Grupurile de lucru constituite la nivelul barourilor sunt invitate să comunice echipei de avocați care redactează proiectul toate propunerile pe care le vor avea.

Proiectul va fi redactat în termen de o lună, cu posibilitate de prelungire și va fi publicat pentru dezbatere în interiorul corpului profesional al avocaților la o secțiune dedicată în acest sens pe site-ul UNBR.

Adresa de e-mail pentru trimiterea propunerilor din partea avocaților este digitalizare@unbr.ro

Articolul Comunicat. Consiliul UNBR a hotărât cu o largă majoritate continuarea proiectului privind accesul avocatului la date și sisteme informatice și de facilitare a realizării anumitor activități în format electronic. apare prima dată în UNBR.