Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Baroul Mureș asigură derularea proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!” în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județul Mureș, prin validarea unei echipe de proiect formată din 24 de avocați voluntari

Baroul Mureș asigură derularea proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!” în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județul Mureș, prin validarea unei echipe de proiect formată din 24 de avocați voluntari

Baroul Mureș asigură derularea proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!” în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județul Mureș, prin validarea unei echipe de proiect formată din 24 de avocați voluntari.

La data de 01.03.2022 Baroul Mureș a încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și cu Municipiul Tg-Mureș un protocol de colaborare, care are ca scop ”implementarea eficientă a proiectelor de educație juridică non-formală în învățământul preuniversitar din județul Mureș, prin facilitarea accesului elevilor la cunoștințe elementare în privința drepturilor și responsabilităților lor, dar și a răspunderii lor civile și penale”.

Activitățile de educație juridică se adresează elevilor din învățământul gimnazial și liceal și se vor desfășura sub formă de module, într-un cadru flexibil și atractiv, pe următoarele teme de interes pentru elevi:

1. „Fii avocat în școala ta!” – Mic ghid de orientare profesională

– Informații despre profesiile juridice, rolul fiecărui profesionist al Dreptului, organizarea judiciară etc.

2. Ce înseamnă să fii liber? – „Libertatea mea se termină unde începe libertatea ta”

– Distincția dintre normele juridice și alte norme care se respectă într-o societate, punând accent pe consecințele nerespectării acestora;

– Distincția între formele răspunderii juridice, cu accent pe răspunderea civilă delictuală, abuzul de drept;

– Despre bullying și alte agresiuni.

3. „Fii COOL, fără să fii Penal”

– Infracțiunile de violență. Infracțiunile care vizează patrimoniul.

4. „Fii COOL, fără să fii Penal”

– Infracțiunile privitoare la viața sexuală. Infracțiunile legate de droguri.

5. „Fii COOL, fără să fii Penal”

– Infracțiunile informatice.

Proiectul începe prin implicarea unui număr de 18 unități de învățământ – pilot din județ, care prin sprijinul acordat au făcut posibilă demararea activităților în acest an școlar, începând cu data de 15 martie 2022!

Activitățile de educație juridică se vor derula în perioada 15.03-15.06.2022 și vor continua în anul școlar 2022-2023 prin includerea în proiect a unui număr tot mai mare de unități de învățământ gimnazial și liceal.

Articolul Baroul Mureș asigură derularea proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!” în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județul Mureș, prin validarea unei echipe de proiect formată din 24 de avocați voluntari apare prima dată în UNBR.