Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Baroul Maramureș asigură derularea proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!” în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județul Maramureș, prin validarea unei echipe de proiect formată din 35 de avocați voluntari

Baroul Maramureș asigură derularea proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!” în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județul Maramureș, prin validarea unei echipe de proiect formată din 35 de avocați voluntari

Baroul Maramureș asigură derularea proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!” în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județul Maramureș, prin validarea unei echipe de proiect formată din 35 de avocați voluntari.

 

https://www.tlplus.ro/cursuri-de-educatie-juridica-in-scoli/: Cursuri de educație juridică în școli

Uniunea Națională a Barourilor din România, alături de Barourile din România și Inspectoratele Școlare Județene implementează în școlile din țară proiectul „Fii avocat în școala ta!”, în cadrul căruia elevii vor beneficia de ore de educație juridică.

La nivelul județului Maramureș, 185 de clase și-au manifestat deja interesul, iar 35 de avocați vor susține cursurile pe parcursul a trei luni de zile.

Activitățile de educație juridică se adresează elevilor din învățământul gimnazial și liceal și se vor desfășura sub formă de module, într-un cadru flexibil și atractiv, pe următoarele teme de interes pentru elevi:

1. „Fii avocat în școala ta!” – Mic ghid de orientare profesională

– Informații despre profesiile juridice, rolul fiecărui profesionist al Dreptului, organizarea judiciară etc.

2. Ce înseamnă să fii liber? – „Libertatea mea se termină unde începe libertatea ta”

– Distincția dintre normele juridice și alte norme care se respectă într-o societate, punând accent pe consecințele nerespectării acestora;

– Distincția între formele răspunderii juridice, cu accent pe răspunderea civilă delictuală, abuzul de drept;

– Despre bullying și alte agresiuni.

3. „Fii COOL, fără să fii Penal”

– Infracțiunile de violență. Infracțiunile care vizează patrimoniul.

4. „Fii COOL, fără să fii Penal”

– Infracțiunile privitoare la viața sexuală. Infracțiunile legate de droguri.

5. „Fii COOL, fără să fii Penal”

– Infracțiunile informatice.Articolul Baroul Maramureș asigură derularea proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!” în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județul Maramureș, prin validarea unei echipe de proiect formată din 35 de avocați voluntari apare prima dată în UNBR.