Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Baroul București debutează în cel mai amplu proiect de responsabilitate socială inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România în școli din toată țara !!!

Baroul București debutează în cel mai amplu proiect de responsabilitate socială inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România în școli din toată țara !!!

Peste 200 de Avocați voluntari, în peste 150 de unități de învățământ public și privat din București, vor discuta cu elevii despre infracțiuni și prevenția lor !

Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, Traian Briciu, Decanul Baroului București, Ion Dragne, senatorii Daniel Fenechiu, Robert Cazanciuc, doamna deputat Laura Vicol, Avocatul Robert Roșu precum și mulți alți colegi din avocatura bucureșteană se vor implica în susținerea și promovarea Educației juridice în școli, cu dezideratul unei societăți viitoare capabile să își cunoască și să își respecte drepturile și obligațiile.

Scopul proiectului FAST – „Fii Avocat în Școala Ta” – este promovarea culturii legalității și a responsabilității în societate încă de pe băncile școlii.

Silvana Racoviceanu, responsabil de proiect la nivelul Barourilor București, Ilfov și Teleorman, consideră că susținerea proiectului în capitală este o provocare uriașă, date fiind numărul de elevi, riscurile la care aceștia sunt vulnerabili și diversitatea mare din mediul școlar.

Sunt peste 150 de unități de învățământ publice și private din București, Teleorman și Ilfov. Pentru atingerea obiectivelor proiectului au fost deja încheiate protocoale de colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Agenția Națională Antidrog.

Biblioteca Victor Anagnoste a Baroului București a găzduit, în perioada 16 -18 martie 2022, primele ședințe de prezentare a modulelor FAST. Pe parcursul celor trei zile, avocații voluntari  au stabilit un mod coerent de abordare a subiectelor care îi preocupă pe elevii de gimnaziu și liceu, printre care: violență, droguri, bullying, hacking, diferența dintre a fi victimă sau autor al unei infracțiuni, limitele ordinii publice, vârsta răspunderii penale, drepturile și obligațiile de cetățean.

Decanul Baroului București, Ion Dragne, consideră că proiectul va avea succesul așteptat, iar cei peste 200 de avocați voluntari ai baroului vor putea să producă o schimbare în sensul dezvoltării moderne și democratice a societății, în spiritul libertății și demnității omului.

Președintele UNBR, Traian Briciu crede că, prin inițierea și susținerea acestui proiect, Uniunea Națională a Barourilor din România urmărește ca educația juridică să fie baza angajamentului cetățenilor în problemele societății. Pentru aceasta, implicarea tuturor barourilor din țară, prin coordonatorii de proiect și avocații voluntari, vom avea soluția la problemele actuale. Ridicarea nivelului de cultură juridică si statală a cetățeanului este singura soluție pentru a determina dezvoltarea durabilă a statului.

Senatorii Daniel FenechiuRobert Cazanciuc și Laura Vicol au acceptat cu încântare provocarea adresată în a-și oferi timpul pentru a împărtăși experiența juridică și cunoștințele elevilor, în scopul prevenției infracționalității, pe parcursul a cinci săptămâni!

Adresăm pe această cale o invitație deschisă Domnului Ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, pentru a veni alături de Baroul București!

„Educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea!” (Nelson Mandela)

GALERIE FOTO:
















Sursa: preluare de pe site-ul Baroului București

Articolul Baroul București debutează în cel mai amplu proiect de responsabilitate socială inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România în școli din toată țara !!! apare prima dată în UNBR.