Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Anunțuri  / Ziua Europeană a Avocaților „Nu există justiție fără avocați independenți”

Ziua Europeană a Avocaților „Nu există justiție fără avocați independenți”

Cu ocazia celei de-a 8-ediții a Zilei Europene a Avocaților dedicată temei independenței avocaților Baroul Alba susține pe această principiul conform căruia justiția nu poate funcționa corect fără o independență a avocaților.

Începând cu anul 2014, CCBE (Consiliul Barourilor și Societăților de Avocatură din Europa) a introdus ideea de a coordona un eveniment anual la nivel european care să încurajeze barourile și societățile de avocatură membre să organizeze activități naționale și locale bazate pe o temă centrală de promovare a statului de drept și a rolului avocatului în susținerea acestuia. Ziua Europeană a Avocaților celebrează valorile comune ale avocaților și rolul lor intrinsec în apărarea și promovarea statului de drept, precum și contribuția lor la sistemul de justiție, iar tema din acest an își propune să atragă atenția asupra importanței fundamentale pe care o are independența avocatului în apărarea intereselor clienților, inclusiv în acțiunile împotriva statului.

În contextul în care majoritatea statelor europene prevăd în legislațiile lor faptul că avocații sunt parteneri indispensabili ai justiției independența acestora este crucială pentru a preveni abuzul de drept și pentru a sprijini modul în care este înfăptuită justiția. Modul de desfășurare a actului de justiție și independența acesteia este pilonul central al statului de drept, astfel că este evidentă importanța independenței avocatului. În acest context, independența avocatului atât la nivel european cât și național reprezintă un element fundamental în garantarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor în raport de abuzul de putere al instituțiilor statului.

Așadar o dată cu această zi aniversară Baroul Alba manifestă încă o dată susținerea valorilor profesionale, iar independența avocatului în cadrul sistemului judiciar reprezintă piatra de temelie a acestora.