Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / UNBR solicita accesul necondiționat al avocaților în sediul Registrului Comerțului

UNBR solicita accesul necondiționat al avocaților în sediul Registrului Comerțului

Nr. 344-AUT-2021
08.11.2021

Către: Oficiul Național al Registrului Comerțului

Doamnei Director Valentina BURDESCU

Email: valentina.burdescu@onrc.ro; onrc@onrc.ro; secretariat@onrc.ro  

         

Stimată doamnă director,

Uniunea Națională a Barourilor din România denunță practica nelegală a condiționării accesului avocaților la sediile Oficiului Național al Registrului Comerțului de prezentarea certificatului verde și vă transmite rugămintea de a lua toate măsurile necesare pentru a remedia această problemă.  Solicitarea UNBR vine ca urmare a mai multor plângeri ale avocaților care ne-au semnalat că le-a fost îngrădit accesul în sediul clădirii.

Precizăm că Hotărârea de Guvern 1130  privind noile restricții anti-covid, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 1013/22.X.2021, menționează explicit faptul că avocații sunt exceptați de la restricțiile privind accesul în instituții întrucât este fundamental ca aceștia să-și poată îndeplini la timp și în mod corespunzător obligațiile profesionale și să poată asigura continuitatea actului de justiție.

UNBR vă adresează rugămintea de a transmite informațiile corespunzătoare personalului din subordine care asigură aplicarea și respectarea regulilor privind accesul în instituție și să luați măsurile necesare pentru ca accesul avocaților să fie permis în mod necondiționat, fără obstrucționarea exercitării activităților specifice profesiei.

Vă mulțumim!

Cu deosebită considerație,

Președintele UNBR

Av. dr. Traian Briciu

Descarca adresa fișier PDF

Articolul UNBR solicita accesul necondiționat al avocaților în sediul Registrului Comerțului apare prima dată în UNBR.