Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / UNBR și CCBE colaborează pentru a integra expertiza profesioniștilor din domeniul juridic în proiecte europene comune și pentru a dezvolta formarea profesională

UNBR și CCBE colaborează pentru a integra expertiza profesioniștilor din domeniul juridic în proiecte europene comune și pentru a dezvolta formarea profesională

english version

UNBR și CCBE colaborează pentru a integra expertiza profesioniștilor din domeniul juridic în proiecte europene comune și pentru a dezvolta formarea profesională

București, 22 mai 2024 – Reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) și ai Consiliului Barourilor și Societăților de Drept din Europa (CCBE) s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre implicarea avocaților români în proiecte comune alături de colegii din celelalte țări europene.

Delegația CCBE, reprezentată de Președintele Pierre-Dominique Schupp și Secretarul General Simone Cuomo, a invitat UNBR să participe la schimbul de experiență și know-how în cadrul comitetelor și grupurilor specializate de lucru pe diferite domenii de interes: statul de drept, formare profesională, deontologie, inteligența artificială, dreptul concurenței, dreptul penal, prevenirea și combaterea spălării banilor, migrație și azil etc. De asemenea, aceștia au discutat despre importanța crescută a formării avocaților din fiecare stat european, membru CCBE, în funcție de domeniile care necesită aprofundare și specializare.

Reprezentanții UNBR, Președintele de Onoare – Călin Zamfirescu, și Directorul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) – Dan Oancea, membru al Comisiei Permanente a UNBR, au exprimat angajamentul României de a se implica activ în proiectele derulate la nivelul CCBE și au subliniat importanța colaborării pe domenii de drept cu impact asupra profesiei de avocat și asupra publicului larg.

Colaborarea va permite avocaților români să își împărtășească experiența și abilitățile în relația cu colegii europeni, contribuind astfel la dezvoltarea și armonizarea practicilor la nivel european și dezvoltarea domeniilor strategice din diversele ramuri de drept. În plus, le va permite accesul direct la cele recente tendințe și evoluții în domeniul dreptului și al profesiei de avocat.

CCBE reprezintă barourile şi societățile de drept din 46 de țări. Este recunoscută drept vocea a peste 1 milion de avocați la nivel european și reprezintă barourile și societățile de drept în fața instituțiilor europene și internaționale.

Uniunea Națională a Barourilor din România este membru CCBE din anul 2007.

Articolul UNBR și CCBE colaborează pentru a integra expertiza profesioniștilor din domeniul juridic în proiecte europene comune și pentru a dezvolta formarea profesională apare prima dată în UNBR.