Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / UNBR: Refugiații ucraineni care pleacă în Spania au la dispoziție o listă de contacte la care pot apela. Avocații români și spanioli sunt pregătiți să le oferă consiliere în caz de nevoie

UNBR: Refugiații ucraineni care pleacă în Spania au la dispoziție o listă de contacte la care pot apela. Avocații români și spanioli sunt pregătiți să le oferă consiliere în caz de nevoie

UNBR: Refugiații ucraineni care pleacă în Spania au la dispoziție o listă de contacte la care pot apela. Avocații români și spanioli sunt pregătiți să le oferă consiliere în caz de nevoie 

 

UNBR pune la dispoziție o listă de contacte în care sunt incluse barourile din Spania, primăria din Barcelona și trei ONG-uri care oferă sprijin pe teritoriul spaniol.

Documentul a fost tradus în ucraineană cu ajutorul Anei Lukyanchenko, avocat și membru al Think Tank-ului UNBR Avocați pentru Refugiați. Ana este refugiată în România din 24 februarie 2022, iar acum locuiește în Șeulia, județul Mureș. S-a oferit să lucreze ca traducător și să acorde sprijin legal conaționalilor ei.

Ana și avocații români și spanioli – experți în dreptul migrației, dreptul refugiaților și al drepturilor omului – oferă sprijin juridic celor în nevoie și ajută la colectarea informațiilor legate de azil și imigrare din diferite țări. Aceștia sunt un prim punct de contact pentru refugiații care doar tranzitează România și caută protecție în alte state europene, în SUA sau Canada.

În prima zi a lunii aprilie, Consiliul Barourilor și Societăților de Drept din Europa – CCBE – a publicat o listă de contacte care să fie de ajutor atât refugiaților, cât și avocaților care oferă asistență juridică.

Documentul integral CCBE poate fi consultat AICI

Lista de contacte din Spania, în limba ucraineană: AICI

Lista de contacte din Spania, în limba română: AICI

Articolul UNBR: Refugiații ucraineni care pleacă în Spania au la dispoziție o listă de contacte la care pot apela. Avocații români și spanioli sunt pregătiți să le oferă consiliere în caz de nevoie apare prima dată în UNBR.