Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Sâmbătă, 17 septembrie 2022 la Chișinău, a avut loc ședința festivă dedicată „Zilei Avocaturii Moldovenești” cu participarea delegației Uniunii Naționale a Barourilor din România compusă din domnii avocați Traian Briciu, Președintele UNBR, Ion Dragne, Vicepreședinte al UNBR și Decan al Baroului București și Daniel Fenechiu, Vicepreședinte al UNBR și Prodecan al Baroului București

Sâmbătă, 17 septembrie 2022 la Chișinău, a avut loc ședința festivă dedicată „Zilei Avocaturii Moldovenești” cu participarea delegației Uniunii Naționale a Barourilor din România compusă din domnii avocați Traian Briciu, Președintele UNBR, Ion Dragne, Vicepreședinte al UNBR și Decan al Baroului București și Daniel Fenechiu, Vicepreședinte al UNBR și Prodecan al Baroului București

La 17 septembrie 2022 delegația UNBR compusă din domnii avocați Traian Briciu, Președintele UNBR, Ion Dragne, Decan al Baroului București și Vicepreședinte al UNBR și Daniel Fenechiu Vicepreședintele UNBR au participat la Chișinău la ședința festivă dedicată „Zilei Avocaturii Moldovenești” în Sala „Mediacor” din incinta Universității de Stat din Moldova.
La manifestări au fost prezenți și decani ai barourilor din România:
– av. Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj
– av. Cristian Săraru, decanul Baroului Galați
– av. Florin Andreicuț, decanul Baroului Maramureș
– av. Liviu Mihai, decanul Baroului Suceava

În cadrul evenimentului a avut loc dezbaterea cu tema: „Legea cu privire la avocatură la 20 de ani de la adoptare. Perspectivele evoluției reglementării activității de avocat în contextul digitalizării profesiei ca parte componentă a sistemului e-justiție și acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidat la aderare la Uniunea Europeană.”

Ședința festivă și dezbaterea s-au bucurat de prezența oficialităților din Republica Moldova, după cum urmează:
– Sergiu Litvinenco, Ministrul Justiției al Republicii Moldova.
– Veronica Mihailov-Moraru, Secretar de Stat, Ministerul Justiției al Republicii Moldova.
– conf. univ. dr. Igor Șarov, Rectorul Universității de Stat din Moldova.
– Valeriu Devderea Președintele Uniunii Executorilor Judecătorești.
– Ion Popa Președintele Uniunii Administratorilor Autorizați din Republica Moldova.
– Lilia Chirtoacă Președintele Camerei Notariale din Republica Moldova.
– Ecaterina Popa, Directoarea interimară a Institutului Național al Justiției.
– Igor Dolea, dr. hab., prof. univ., ex-membru CSM; ex-judecător la Curtea Constituțională din Republica Moldova.
– dr. Vladimir Palamarciuc, avocat, președinte al European Young Bar Association
– Alexandru Țurcan, avocat, Decanul Baroului Chișinău

Evenimentele au fost prilejuite de serbarea Săptămânii Avocaturii Moldovenești stabilită de Consiliul Uniunii Avocaților din Republica Moldova în perioada 09 septembrie – 16 septembrie 2022.

Galerie foto:
Articolul Sâmbătă, 17 septembrie 2022 la Chișinău, a avut loc ședința festivă dedicată „Zilei Avocaturii Moldovenești” cu participarea delegației Uniunii Naționale a Barourilor din România compusă din domnii avocați Traian Briciu, Președintele UNBR, Ion Dragne, Vicepreședinte al UNBR și Decan al Baroului București și Daniel Fenechiu, Vicepreședinte al UNBR și Prodecan al Baroului București apare prima dată în UNBR.