Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / REPUBLICARE. Republicăm broșura intitulată „Rolul avocatului în apărarea statului de drept”, editată de UNBR cu prilejul Zilei Europene a Avocaților 2018, ca urmare a propunerii Consiliului Barourilor și a Societăților de Drept din Europa (CCBE) de a fi inițiate în cadrul membrilor CCBE dezbateri profesionale pe tema „De ce sunt importanți avocații: Apărând apărătorii Statului de Drept”

REPUBLICARE. Republicăm broșura intitulată „Rolul avocatului în apărarea statului de drept”, editată de UNBR cu prilejul Zilei Europene a Avocaților 2018, ca urmare a propunerii Consiliului Barourilor și a Societăților de Drept din Europa (CCBE) de a fi inițiate în cadrul membrilor CCBE dezbateri profesionale pe tema „De ce sunt importanți avocații: Apărând apărătorii Statului de Drept”

Republicăm broșura intitulată „Rolul avocatului în apărarea statului de drept”, editată de UNBR cu prilejul Zilei Europene a Avocaților 2018, ca urmare a propunerii Consiliului Barourilor și a Societăților de Drept din Europa (CCBE) de a fi inițiate în cadrul  membrilor CCBE dezbateri profesionale pe tema „De ce sunt importanți avocații: Apărând apărătorii Statului de Drept”.

Cu acel prilej, Președintele CCBE, dl. Antonín Mokrý, afirma: „Asigurând apărarea drepturilor cetățenilor, câteodată împotriva autorităților, avocații joacă un rol important în menținerea Statului de Drept. Pentru a putea acționa în acest mod, avocați trebuie să fie independenți față de orice tip de influențe, cum ar fi, într-o succintă enumerare, cele politice, judiciare și guvernamentale.

Cu toate acestea, profesioniștii dreptului sunt, din ce în ce mai des, subiect al amenințărilor, supravegherii, hărțuirii și chiar al crimelor. Această situație îi privește pe cetățeni, ținând cont de faptul că avocații pot să nu fie capabili să apere drepturile cetățenilor în deplină libertate și în mod eficient. Mai mult decât atât, instrumentele europene și internaționale care urmăresc protecția avocaților nu au fost atât de eficiente pe cât era de așteptat, fiind lipsite de orice forță executorie.”

Descarcă Broșura fișier PDF


Rolul avocatului în apărarea statului de drept_website

Articolul REPUBLICARE. Republicăm broșura intitulată „Rolul avocatului în apărarea statului de drept”, editată de UNBR cu prilejul Zilei Europene a Avocaților 2018, ca urmare a propunerii Consiliului Barourilor și a Societăților de Drept din Europa (CCBE) de a fi inițiate în cadrul membrilor CCBE dezbateri profesionale pe tema „De ce sunt importanți avocații: Apărând apărătorii Statului de Drept” apare prima dată în UNBR.