Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Reprezentanții UNBR Florin Andreicuț și Cristian Niculescu – Țâgârlaș vizitează Ucraina într-o misiune de solidaritate și comemorare a victimelor războiului

Reprezentanții UNBR Florin Andreicuț și Cristian Niculescu – Țâgârlaș vizitează Ucraina într-o misiune de solidaritate și comemorare a victimelor războiului

Reprezentanții UNBR Florin Andreicuț și Cristian Niculescu – Țâgârlaș vizitează Ucraina într-o misiune de solidaritate și comemorare a victimelor războiului

Delegația română, formată din avocat Florin Andreicuț, Decanul Baroului Maramureș, și avocat Cristian Niculescu – Țâgârlaș, Președintele Comisiei Juridice din Senatul României, membri ai Consiliului UNBR, sunt în vizită în Ucraina într-o misiune de solidaritate față de poporul ucrainean și de comemorare a victimelor războiului.

În 21 februarie 2024, cei doi au participat la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Limbii Materne, în localitatea Solotvino, Ucraina, unde depus coroane de flori la Liceul cu predare în limba română Mihai Eminescu.

Cristian Niculescu – Țâgârlaș, Președintele Comisiei Juridice din Senatul României, membru al Consiliului UNBR, a declarat: Vizita mea în Ucraina reflectă angajamentul și sprijinul nostru față de poporul ucrainean în aceste vremuri dificile. Sărbătorind limba maternă alături de acești tineri talentați, ne reafirmăm legăturile culturale și prietenia dintre țările noastre.

Astăzi, 22 februarie 2024, cei doi reprezentanți au vizitat orașul ucrainean Bucea, din regiunea Kiev, unde au depus o coroană de flori din partea Uniunii Naționale a Barourilor din România în memoria sutelor de civili executați în ceea ce a fost numit cel mai brutal masacru comis împotriva populației civile ucrainene.

Florin Andreicuț, Decanul Baroului Maramureș, se află pentru a doua oară în localitatea Bucea și a fost implicat în acțiuni umanitare încă de la declanșarea războiului în Ucraina. A găzduit în vara anului 2023 trei tabare în județul Maramureș, cu copii ai militarilor care se luptau pe front sau copii care și-au pierdut părinții în conflict. Într-un interviu radio acordat jurnalistului Ciprian Bălțoiu aceasta a vorbit despre acțiunile pe care le-a derulat și despre scopul vizitelor din aceste zile, când se împlinesc doi ani de la declanșarea războiului în Ucraina.Interviul acordat jurnalistului Ciprian Bălțoiu

Foto:
Articolul Reprezentanții UNBR Florin Andreicuț și Cristian Niculescu – Țâgârlaș vizitează Ucraina într-o misiune de solidaritate și comemorare a victimelor războiului apare prima dată în UNBR.