Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Proiect adoptat: avocații dobândesc de drept calitatea de mandatari autorizați în fața OSIM

Proiect adoptat: avocații dobândesc de drept calitatea de mandatari autorizați în fața OSIM

Proiect adoptat: avocații dobândesc de drept calitatea de mandatari autorizați în fața OSIM

În data de 7 februarie 2024, Camera Deputaților, care este decizională, a adoptat proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, a Legii nr.129/1992 privind protecția desenelor și modelelor, precum și a Legii nr.64/1991 privind brevetele de invenție.

Prin această intervenție legislativă, avocatul dobândește de drept calitatea de mandatar autorizat în fața OSIM pentru înregistrarea cererilor cetățenilor, fără a mai fi nevoie să fie supus unui proces formal de dobândire a calității de consilier în proprietate intelectuală.

Cele trei acte normative care reglementează proprietatea industrială au fost modificate prin includerea avocatului în noțiunea de mandatar autorizat. Astfel, mandatar autorizat este persoana care exercită profesia de avocat sau de consilier în proprietate industrială/ și care poate reprezenta o parte interesată în procedurile în faţa OSIM, denumit în continuare mandatar.

Legea urmează să fie trimisă la promulgare, urmând ca în 30 de zile de la intrarea în vigoare să fie adoptată o Hotărâre de Guvern, prin care să fie modificate corespunzător și  Regulamentele de punere în aplicare legilor proprietății industriale.

Initiatori ai acestei propuneri legislative sunt următorii senatori și deputati: Fenechiu Cătălin-Daniel; Moagher Laura-Mihaela; Niculescu-Ţâgârlaş Cristian-Augustin; Rujan Ion-Cristinel; Toanchină Marius-Gheorghe; Blaga Daniel-Codruţ; Ilie Victor; Murariu Oana.

Articolul Proiect adoptat: avocații dobândesc de drept calitatea de mandatari autorizați în fața OSIM apare prima dată în UNBR.