Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Profesiile liberale spun un NU hotărât dublării sarcinii fiscale! Comunicat de presă al Uniunii Profesiilor Liberale din România

Profesiile liberale spun un NU hotărât dublării sarcinii fiscale! Comunicat de presă al Uniunii Profesiilor Liberale din România

UNIUNEA PROFESIILOR LIBERALE DIN ROMÂNIA

 
 

COMUNICAT DE PRESĂ:

 
 

PROFESIILE LIBERALE SPUN UN NU HOTĂRÂT DUBLĂRII SARCINII FISCALE!

 
 

Profesiile liberale privesc cu îngrijorare informațiile apărute în spațiul public cu privire la intențiile Guvernului de a modifica Codul Fiscal și își exprima public opoziția fata de orice majorare de impozite, taxe sau contribuții care le afectează , precum și fata de orice modificare a regimului deductibilităților.

Poziția Uniunii Profesiilor Liberale din România a fost reiterată în întâlnirea pe care reprezentanții profesiilor au avut-o astăzi, 2 august 2023, cu Dl Marcel-Ioan Boloș, ministrul Finanțelor Publice, relativ la informațiile publice în legătură cu proiectul de Ordonanța de Urgentă privind modificarea și completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal și alte măsuri financiar-fiscale. Eliminarea plafonării contribuției de asigurări sociale de sănătate și preconizata introducere a plății în sistem real la întregul venit, fără plafon – care practic dublează sarcina fiscală, precum și eliminarea deductibilității cotei de cheltuieli profesionale în limita a 5%, sunt măsuri care descurajează profesiile liberale, cu consecințe asupra calității serviciilor oferite și costurilor acestora.

Ministrul Finanțelor Publice și-a manifestat întreaga deschidere fata de argumentele UPLR, opinând pentru stabilirea unui plafon rezonabil la contribuția de asigurări sociale de sănătate.

Propunerile UPRL vor fi înaintate Guvernului și Ministerului Finanțelor în cursul acestei săptămâni.

 
 
 

UNIUNEA PROFESIILOR LIBERALE DIN ROMÂNIA

Articolul Profesiile liberale spun un NU hotărât dublării sarcinii fiscale! Comunicat de presă al Uniunii Profesiilor Liberale din România apare prima dată în UNBR.