Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România anunță cu tristețe trecerea la cele veșnice a celui ce a fost eminentul avocat Mihail NEAGOE din Baroul Dolj, fost Vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România între anii 1989 -2003 , fost membru al Comisiei Permanente și al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, fost Decan al Baroului Dolj și fost Președinte al filialei Dolj – UNPIR

Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România anunță cu tristețe trecerea la cele veșnice a celui ce a fost eminentul avocat Mihail NEAGOE din Baroul Dolj, fost Vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România între anii 1989 -2003 , fost membru al Comisiei Permanente și al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, fost Decan al Baroului Dolj și fost Președinte al filialei Dolj – UNPIR

Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România anunță cu tristețe trecerea la cele veșnice a celui ce a fost eminentul avocat Mihail NEAGOE din Baroul Dolj, fost Vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România între anii 1989 -2003 , fost membru al Comisiei Permanente și al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, fost Decan al Baroului Dolj și fost Președinte al filialei Dolj – UNPIR.

În calitate de fost Vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România și fost membru al Comisiei Permanente și al Consiliului Uniunii Avocaților din România, în cadrul Congresului avocaților 2010 i-a fost conferită diploma și medalia jubiliară „1990–2010, douăzeci de ani de profesie independentă și cu organizare autonomă” acordată pentru merite deosebite în perfecționarea activității barourilor, a Uniunii Avocaților din România și a Uniunii Naționale a Barourilor din România.

La 25 aprilie 2019, Baroul Dolj a organizat o festivitate specială de decernare a diplomei „Decan de Onoare” domnului avocat Mihail Neagoe (decan al Baroului Dolj în perioada 1989-2003), în semn de prețuire și admirație pentru întreaga activitate desfășurată în slujba profesiei de avocat și, respectiv, a Corpului Profesional al Avocaților din Baroul Dolj.

În perioada în care domnul avocat Mihail Neagoe a fost Vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România și a acționat în organele de conducere a profesiei la nivel național, s-a remarcat ca un bun organizator, implicat permanent în  dezbateri profesionale normale, creative, în care s-a distins prin competență, curaj  și responsabilitate. Toate acestea într-o perioadă grea, în care profesia de avocat s-a aflat în plin proces de reformare în ceea ce privește legislația referitoare la profesia de avocat. Concomitent a contribuit decisiv la fundamentarea profesiei de lichidator și a profesiei de  mediator.

Domnul avocat Mihail Neagoe s-a manifestat totdeauna ca fidel tradițiilor profesiei reprezentând, prin exemplul personal, un model de inspirație pentru mulți tineri avocați, modelul celui care rezistă într-un mediu tot mai violent și imprevizibil, datorită forței crezului său profesional!

Este o zi care îndoliază profesia de avocat și întristează pe toți cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut!

Condoleanțe familiei îndurerate!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Articolul Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România anunță cu tristețe trecerea la cele veșnice a celui ce a fost eminentul avocat Mihail NEAGOE din Baroul Dolj, fost Vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România între anii 1989 -2003 , fost membru al Comisiei Permanente și al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, fost Decan al Baroului Dolj și fost Președinte al filialei Dolj – UNPIR apare prima dată în UNBR.