Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Platforma Oficială a Uniunii Naționale a Barourilor din România cautavocat.ro

Platforma Oficială a Uniunii Naționale a Barourilor din România cautavocat.ro

Uniunea Națională a Barourilor din România a lansat în toamna anului 2022 platforma de intermediere a contactelor avocat – client: www.cautavocat.ro.

Prin noua platformă, UNBR oferă gratuit instrumentele tehnice necesare facilitării contactului dintre avocați și clienți, în mediul online, asigurând garanția desfășurării consultanței juridice în condiții de deplină legalitate, de către avocați autorizați și în conformitate cu normele deontologice care guvernează profesia.

Platforma www.cautavocat.ro, coordonată de UNBR, este în măsură în acest moment să răspundă atât nevoilor avocaților de a-și prezenta oferta de servicii juridice în mediul online, cât și cerințelor clienților pentru asigurarea accesului la o consultanță juridică de calitate, în sensul diversificării mijloacelor de relaționare avocat – client, prin instrumente digitale.

Instrumentul de promovare online pentru avocați, gestionat de UNBR, a fost conceput pe 2 paliere: avocat și client.

Peste 10.000 de avocați, din toate barourile din țară, s-au înscris până în acest moment pe platformă, personalizându-și conturile personale și putând astfel să-și promoveze imaginea, experiența și serviciile pe care le oferă.

Clienții aflați în căutarea unui avocat sau a unui cabinet de avocatură pot cu ajutorul platformei să găsească rapid un profesionist, prin aplicarea filtrelor de căutare, având astfel siguranța că acesta este înscris într-un barou local și-și exercită profesia după standardele impuse de statutul profesiei de avocat.

În ultimele 6 luni peste 200.000 de utilizatori au accesat aproximativ 500.000 de pagini pe platformă, în căutarea unui avocat. În acest timp, platforma a reușit să ajungă în primele pagini și chiar pe primele poziții în căutările Google, după cuvintele și expresiile relevante serviciilor oferite de avocați.

Platforma www.cautavocat.ro a devenit în scurt timp principalul portal dedicat profesiei de avocat din România, fiind un reper important atât pentru avocați, cât mai ales pentru clienți, dar și un instrument în lupta împotriva avocaturii ilegale, care se manifestă din ce în ce mai activ în mediul online.

Articolul Platforma Oficială a Uniunii Naționale a Barourilor din România cautavocat.ro apare prima dată în UNBR.