Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Lansare FAST – „Fii Avocat în Școala Ta!” – la Baroul Neamț

Lansare FAST – „Fii Avocat în Școala Ta!” – la Baroul Neamț

Lansare FAST – „Fii Avocat în Școala Ta!” – la Baroul Neamț

Fii Avocat în Școala Ta!, proiect inițiat și implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România continuă în anul școlar 2022 – 2023 în unitățile de învățământ din județul Neamț.

Conferința de lansare a ediției a II-a a proiectului a avut loc la data de 28.09.2022, la sala de conferințe a Hotel Central Plaza din Piatra Neamț, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Neamț prin doamna Inspector Școlar General, Prof. Florentina Luca-Moise, la eveniment participând cadre didactice și elevi din instituțiile de învățământ în care s-a derulat ediția I a proiectului și avocați din cadrul echipei de proiect.

Baroul Neamț susține și asigură prin echipa de avocați voluntari, preocuparea permanentă a UNBR în sensul cultivării educației juridice în școli, pentru promovarea unei culturi a legalității și a responsabilității în societate, menite să încurajeze, de la o vârstă fragedă, respectul față de lege, echitatea socială și atitudinea civică.

Prima etapă a proiectului de educație juridica în școli „Fii Avocat în Școala Ta!” s-a desfășurat în perioada 15 martie 2022 – 10 iunie 2022 cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, în baza Protocolului de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Neamț nr. 2342/03.03.2022, iar activitățile din cadrul proiectului s-au derulat în 22 de școli din județul Neamț.

Succesul repurtat în cursul anului școlar anterior, a determinat continuarea proiectului, iar ediția a II-a are rolul de a consolida informațiile juridice împărtășite elevilor în prima etapă și de a aduce unele noțiuni noi care vor determina o viziune de ansamblu asupra drepturilor și obligațiilor cetățenilor.

Astfel, echipa de proiect FAST din cadrul Baroului Neamt va parcurge concomitent, în funcție de opțiunile corpului profesoral din fiecare școală înscrisă în proiect, atât programul ediției I, la clasele și unitățile de învățământ la care nu s-a derulat acest program, cât și temele stabilite pentru ediția a II-a, la clasele și școlile care au participat deja la prima ediție.

Proiectul FAST, ediția a II-a se va derula în anul școlar 2022 – 2023, fiind structurat în trei module care se vor prezenta în școli în perioadele octombrie – noiembrie 2022, ianuarie – februarie 2023 și aprilie – mai 2023 iar temele generale ce vor fi abordate asigură continuitatea celor deja prezentate elevilor în prima ediție și sunt structurate pe 3 mari capitole:
– De la drepturi și libertăți la infracțiuni în mediul online;
– Eu, proprietatea și banii. Drepturi și obligații;
– Drepturile și obligațiile mele de zi cu zi;

Decanul Baroului Neamț și avocatul coordonator al proiectului la nivelul Baroului Neamț, mulțumesc și felicită avocații voluntari care au făcut posibilă desfășurarea ediției I a proiectului „Fii Avocat în Școala Ta!”, dascălii care au sprijinit această utilă și benefică activitate în mediul școlar și elevii care au participat cu entuziasm și interes la orele de educație juridică și urează succes tuturor celor implicați în cadrul ediției a II-a a proiectului!

Multimedia:

Articolul Lansare FAST – „Fii Avocat în Școala Ta!” – la Baroul Neamț apare prima dată în UNBR.