Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / La 12 octombrie 2024, a avut loc simpozionul de pregătire profesională organizat de Barourile Bacău și Neamț în Aula „Moldova” a Universității George Bacovia din Bacău, cu tema „Perspectivele profesiei de avocat în contextul evoluției tehnologice, sociale și economice”

La 12 octombrie 2024, a avut loc simpozionul de pregătire profesională organizat de Barourile Bacău și Neamț în Aula „Moldova” a Universității George Bacovia din Bacău, cu tema „Perspectivele profesiei de avocat în contextul evoluției tehnologice, sociale și economice”

La 12 octombrie 2024, a avut loc simpozionul de pregătire profesională organizat de Barourile Bacău și Neamț în Aula „Moldova” a Universității George Bacovia din Bacău, cu tema „Perspectivele profesiei de avocat în contextul evoluției tehnologice, sociale și economice”

La 12 octombrie 2024, a avut loc simpozionul de pregătire profesională organizat de Barourile Bacău și Neamț în Aula „Moldova” a Universității George Bacovia din Bacău, str. Pictor Theodor Aman nr. 96.

Tema evenimentului a fost „Perspectivele profesiei de avocat în contextul evoluției tehnologice, sociale și economice” iar subiectele abordate au fost cele de mai jos:
– Domnul prof.univ.dr., avocat Traian Briciu, Președintele UNBR împreună cu domnul conf.univ.dr. avocat Claudiu Dinu, Facultatea de Drept a Universității din București- Aspecte jurisprudențiale de noutate în materia dreptului civil și a dreptului procesual civil
– Doamna conf.univ.dr., avocat Costea Ioana Maria, Prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași – Impactul noilor reglementări fiscale cu privire la activitatea formelor de exercitare a profesiei de avocat;
– Domnul avocat Vladimir Ciolacu, Baroul Brașov – Prescripția răspunderii penale. Povestea continuă, evoluțiile anului 2024, de la ordonanțele CJUE din 9 ianuarie 2024 până la noile dezlegări ale Înaltei Curți de Casație și Justiție a României; Aspecte privind legalitatea administrării procedeului probatoriu al supravegherii tehnice, ulterior deciziei cu nr. 51/2016 a CCR, cu sprijinul CNIC; Este legală utilizarea în procesul penal a înregistrărilor efectuate de către părți sau de către terți?; EPPO – Cine este și ce urmărește? Aspecte de procedură și probleme de constituționalitate; Dreptul la tăcere și privilegiul împotriva autoincriminării.
– Domnul Gabriel Traian Ungureanu – Director executiv Wolters Kluwer Romania – Noi tehnologii utilizate în documentarea juridică

La conferință au fost prezenți peste 100 de avocați din Barourile Bacău și Neamț.

Album foto:

Articolul La 12 octombrie 2024, a avut loc simpozionul de pregătire profesională organizat de Barourile Bacău și Neamț în Aula „Moldova” a Universității George Bacovia din Bacău, cu tema „Perspectivele profesiei de avocat în contextul evoluției tehnologice, sociale și economice” apare prima dată în UNBR.