Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) poate fi accesată și în limba română

Jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) poate fi accesată și în limba română

Jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) poate fi accesată și în limba română

 

Evenimentul de lansare a interfeței în limba română a HUDOC – baza de date a CtEDO – a fost găzduit de Institutul Național al Magistraturii, în 5 aprilie 2024, și reprezintă rezultatul proiectului „Promovarea transparenței hotărârilor judecătorești și consolidarea punerii în aplicare la nivel național a Convenției Europene a Drepturilor Omului” (TJENI), realizat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Consiliul Europei și Institutul European Român, cu sprijinul Consiliului Superior al Magistraturii.  Judecătorii, avocații, procurorii, profesioniștii în drept și utilizatorii finali ai justiției pot accesa de acum înainte jurisprudența CtEDO în limba română, alături de celelate limbi deja existente: engleză și franceză (limbile oficiale), armeană, bulgară, georgiană, rusă, spaniolă, turcă și ucraineană.

Demersul este considerat un pas semnificativ în promovarea transparenței și în îmbunătățirea implementării naționale a Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO) în România.

Link HUDOC

https://hudoc.echr.coe.int/rum#{%22documentcollectionid2%22:[%22GRANDCHAMBER%22,%22CHAMBER%22]}

INM: Conferința de lansare a intefeței în limba română a bazei de date HUDOC

Articolul Jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) poate fi accesată și în limba română apare prima dată în UNBR.