Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / INVITAȚIE la selecția a 20 de participanți la conferința cu tema „Good practices in cross border parental responsibility cases”, organizat la 17 iunie 2021, în cadrul proiectului Cross-border Family Matters: A tour de table of good practices, finanțat de Comisia Europeană

INVITAȚIE la selecția a 20 de participanți la conferința cu tema „Good practices in cross border parental responsibility cases”, organizat la 17 iunie 2021, în cadrul proiectului Cross-border Family Matters: A tour de table of good practices, finanțat de Comisia Europeană

Conferința cu tema Good practices in cross border parental responsibility cases

 

INVITAȚIE DE PARTICIPARE

la selecția a 20 de participanți la conferința cu tema „Good practices in cross border parental responsibility cases„, organizat la 17 iunie 2021, în cadrul proiectului Cross-border Family Matters: A tour de table of good practices, finanțat de Comisia Europeană

Uniunea Națională a Barourilor din România are calitatea de partener, alături de EIPA Luxembourg – European Centre for Judges and Lawyers (ECJL) și The National School of Judiciary and Public Prosecution (Krajowa Szkola Sądownictwa i Prokuratury – KSSIP) în proiectul Cross-border Family Matters: A tour de table of good practices – proiect finanțat de Comisia Europeană.

Proiectul urmărește să ofere instruire practică cu privire la cele două instrumente principale ale dreptului familiei al în UE: Regulamentul Bruxelles II bis și Regulamentul privind întreținerea. Proiectul se va axa, în special, pe cele trei teme majore ale litigiilor transfrontaliere ale dreptului familiei în UE care implică copiii, responsabilitatea părintească, răpirea copiilor și întreținerea familiei.

La 17 iunie urmează a fi organizată prima conferință (din cele 3), la care UNBR are 20 de locuri cu participare gratuită.

Conferința va avea loc în sistem online, liderul de proiect precizând că în ceea ce privește următoarele conferințe, sunt în curs discuții pentru desfășurarea lor în format fizic. 

Cerințe:

1. candidatul trebuie să fie avocat, cu drept de exercitare a profesiei; avocații stagiari nu sunt excluși din această procedură; cu toate acestea vor avea un avantaj persoanele care justifică implicarea profesională în domeniul de referință al proiectului;

2. participarea anterioară ca expert sau cursant în proiecte derulate de UNBR sau INPPA reprezintă un avantaj;

3. pentru a sigura continuitate în accesarea informațiilor, avocații selectați să participe la această conferință online vor avea prioritate la înscrierea ca participant la conferințele care se vor desfășura fizic.

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 10 iunie 2021.

Scrisoarea de intenție (cu înscrisurile atașate pe care le veți considerați relevante) va fi întocmită într-un singur document, format PDF, care se va transmite la adresa de mail proiecte@unbr.ro cu menționarea în corespondență a faptului că se comunică de către avocați „candidatura în cadrul proiectului Cross-border Family Matters”.

Persoana de contact în cadrul UNBR: doamna Veronica Morecuţ, șef serviciu relații internaționale, tel.: 021/3134875, 0771760079.

Mai multe informații despre proiect pot fi accesate pe pagina de internet dedicată acestui proiect: https://www.crossbfamilymatters.eu/

Articolul INVITAȚIE la selecția a 20 de participanți la conferința cu tema „Good practices in cross border parental responsibility cases”, organizat la 17 iunie 2021, în cadrul proiectului Cross-border Family Matters: A tour de table of good practices, finanțat de Comisia Europeană apare prima dată în UNBR.