Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Întâlnire de lucru între partenerii cheie din proiectul de educație juridică la nivel național: Ministerul Justiției, Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România

Întâlnire de lucru între partenerii cheie din proiectul de educație juridică la nivel național: Ministerul Justiției, Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România

Întâlnire de lucru între partenerii cheie din proiectul de educație juridică la nivel național: Ministerul Justiției, Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România

 

Ministerul Justiției, 19 decembrie 2023:  Reuniunea comună a Comitetului de monitorizare și a Grupului tehnic de lucru a vizat evaluarea activităților realizate de către cei șase parteneri instituționali, precum și planificarea noilor obiective pentru dezvoltarea proiectului în anul 2024.

Protocolul de colaborare privind educația juridică a fost semnat în noiembrie 2022 și este orientat către toate nivelurile de învățământ – primar, gimnazial, liceal și universitar – prin crearea unui parteneriat cu sistemul de învățământ românesc și printr-o colaborare extinsă între profesioniștii din drept, educație și societatea civilă.

La un an de la semnarea Protocolului, participanții la întâlnire au evaluat pozitiv rezultatele obținute, au valorificat feedback-ul primit de la elevi, cadre didactice și familii și au subliniat importanța continuării angajamentului prin sprijin instituțional reciproc pentru promovarea educației juridice în cât mai multe școli din România. În acest sens, au fost menționate cele două concursuri naționale de eseuri juridice: „Dreptul în viața de zi cu zi” (iunie – iulie 2023) și  „Legile se aplică și pe net” (8 iulie -18 septembrie) – concurs cu premii constând în gadgeturi: Premiul I – 5 x tabletă wifi şi 4G, Premiul II – 5 x căşti bluetooth wireless, Premiul III – 5 x baterie externă. De asemenea, au fost inițiate bazele pentru integrarea tuturor demersurilor într-o platformă educațională robustă și accesibilă. S-a pus accent pe necesitatea formării de formatori în domeniu și inițierea unor module de psihopedagogie pentru formarea copiilor în spiritul valorilor dreptului.

Următoarea ședință de lucru va fi găzduită în februarie 2024 de Uniunea Națională a Barourilor din România.

Articolul Întâlnire de lucru între partenerii cheie din proiectul de educație juridică la nivel național: Ministerul Justiției, Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România apare prima dată în UNBR.