Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Întâlnire bilaterală la Parlamentul Republicii Moldova între profesiile de avocat din România și Moldova și membrii comisiilor juridice din Senatul României și din Parlamentul Republicii Moldova

Întâlnire bilaterală la Parlamentul Republicii Moldova între profesiile de avocat din România și Moldova și membrii comisiilor juridice din Senatul României și din Parlamentul Republicii Moldova

Întâlnire bilaterală la Parlamentul Republicii Moldova între profesiile de avocat din România și Moldova și membrii comisiilor juridice din Senatul României și din Parlamentul Republicii Moldova.

La 6 aprilie 2023 a avut loc în sala Europa din Parlamentul Republicii Moldova întâlnirea bilaterală între o delegație a Uniunii Naționale a Barourilor din România și parlamentari români, membri ai Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României și o delegație a Uniunii Avocaților din Republica Moldova și parlamentari din Parlamentul Republicii Moldova.

Discuțiile s-au axat pe schimburile de bune practici privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat în România și în Republica Moldova, pe recunoașterea nevoii de dialog inter-instituțional între avocați și organismele cu inițiativă legislativă.

Dezbaterile dintre avocați și parlamentari au privit subiecte comune cu privire la care avocații români și moldoveni au interese comune:
– Nevoia de reglementare a profesiilor la nivel național care să permită, într-o procedură simplificată, cooperarea transfrontalieră a avocaților, cu prioritate a celor aflați în zona de graniță;
– Reciprocitatea privind exercitarea profesiei;
– Modernizarea reglementărilor privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat;
– Educarea societății, în special a tinerei generații, cu privire la drepturile și obligațiile pe care orice cetățean le are și pe care trebuie să le respecte.

Participanții la întâlnirea bilaterală au agreat ca toate părțile la discuții să desemneze câte o echipă care să conlucreze în cadrul unui grup comun de lucru în vederea identificării celor mai bune soluții pentru îndeplinirea obiectivelor propuse.

La întâlnire au participat, ca membri ai delegației UNBR: dl. av. dr. Traian Briciu, Președintele UNBR, dl. av. Daniel Fenechiu, Vicepreședinte UNBR, dl. av. dr. Mihai Baco, Vicepreședinte UNBR, dna av. Emanuela Antonescu, decan al Baroului Prahova și membru al Comisiei Permanente a UNBR, dl. av. Adrian Stancu, decan al Baroului Bihor, dl. av. Cătălin Joița, decan al Baroului Brașov, dl. av. Lucian Săuleanu, decan al Baroului Dolj, dl. av. Cristian Săraru, decan al Baroului Galați, dl. av. Antonio Iordan, membru al Comisiei Permanente a UNBR, dl. av. Cristian Domocoș, membru al Comisiei Permanente a UNBR, dl. av. George Moloman membru al Consiliului UNBR.

Uniunea Avocaților din Republica Moldova a fost reprezentată de dl. avocat Dorin Popescu, Președintele UARM, dl. av. Alexandru Țurcan, Decanul Baroului Chișinău, dl. av. Adrian Tăbîrță, Președintele Comisiei de Licențiere, dl. avocat Marian Bucătaru, membru al Comisiei pentru etică și disciplină a UARM dl. av. Rodion Tocan, membru al Consiliului UARM, dna av. Angela Popil, membru Consiliului UARM.

Parlamentul României a fost reprezentat de domnul Robert Marius-Cazanciuc, Vicepreședintele Senatului și de domnul Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaș, Președintele Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României.

Parlamentul Republicii Moldovei a fost reprezentat de doamna Olesea Stamate, Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități,  doamna Veronica Roșca, vicepreședintele Camerei Deputaților și domnii Adrian Lebedinski și Igor Chiriac, ambii deputați.

Galerie foto:

Articolul Întâlnire bilaterală la Parlamentul Republicii Moldova între profesiile de avocat din România și Moldova și membrii comisiilor juridice din Senatul României și din Parlamentul Republicii Moldova apare prima dată în UNBR.