Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / În data de 28 Octombrie 2022, la sediul Uniunii Naționale a Barourilor din România a avut loc o întâlnire între Președintele UNBR, Domnul Avocat dr. Traian Cornel Briciu, însoțit de Domnul Avocat dr. Sergiu I. Stănilă, Decanul Baroului Timiș, membru al Comisiei Permanente și, respectiv, Doamna Procuror Gabriela Scutea, Procuror General al României privind aplicarea și respectarea Protocolului privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență juridică

În data de 28 Octombrie 2022, la sediul Uniunii Naționale a Barourilor din România a avut loc o întâlnire între Președintele UNBR, Domnul Avocat dr. Traian Cornel Briciu, însoțit de Domnul Avocat dr. Sergiu I. Stănilă, Decanul Baroului Timiș, membru al Comisiei Permanente și, respectiv, Doamna Procuror Gabriela Scutea, Procuror General al României privind aplicarea și respectarea Protocolului privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență juridică

În data de 28 Octombrie 2022, la sediul Uniunii Naționale a Barourilor din România a avut loc o întâlnire între Președintele UNBR, Domnul Avocat dr. Traian Cornel Briciu, însoțit de Domnul Avocat dr. Sergiu I. Stănilă, Decanul Baroului Timiș și membru al Comisiei Permanente și, respectiv, Doamna Procuror Gabriela Scutea, Procuror General al României.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte care țin de aplicarea și respectarea Protocolului privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență juridică semnat între Ministerul Justiției, UNBR și Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

În ceea ce privește restanțele înregistrate la plata onorariilor cuvenite avocaților de către unele unități de parchet, în special parchete de pe lângă tribunale și judecătorii, Doamna Procuror General al României Gabriela Scutea a dat asigurări că instituția pe care o conduce tratează cu maximă seriozitate aceste aspecte. În acest sens, a comunicat că restanțele înregistrate până în luna septembrie 2022, inclusiv, vor fi achitate până la finalul lunii noiembrie anul curent, Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informând Ministerul Justiției și demarând procedura de solicitare de fonduri de la Guvern, cu această destinație. De asemenea, celelalte sume restante vor fi achitate până la finalul anului 2022, după aprobarea rectificării bugetare și virării către Ministerul Public a fondurilor necesare.

Totodată, Doamna Procuror General al României Gabriela Scutea a arătat disponibilitatea instituției pe care o conduce pentru perfecționarea continuă a Protocolului și pentru derularea unor bune relații instituționale cu UNBR, în scopul asigurării drepturilor procesuale ale justițiabililor.

Articolul În data de 28 Octombrie 2022, la sediul Uniunii Naționale a Barourilor din România a avut loc o întâlnire între Președintele UNBR, Domnul Avocat dr. Traian Cornel Briciu, însoțit de Domnul Avocat dr. Sergiu I. Stănilă, Decanul Baroului Timiș, membru al Comisiei Permanente și, respectiv, Doamna Procuror Gabriela Scutea, Procuror General al României privind aplicarea și respectarea Protocolului privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență juridică apare prima dată în UNBR.