Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / CONGRES 2021 | Jorge Martí Moreno, Președinte Uniunea Internațională a Avocaților: Fără avocați liberi și independenți nu poate fi garantat dreptul de acces la justiție

CONGRES 2021 | Jorge Martí Moreno, Președinte Uniunea Internațională a Avocaților: Fără avocați liberi și independenți nu poate fi garantat dreptul de acces la justiție

Președinții celor mai puternice organizații profesionale ale avocaților au susținut apărarea apărării la Congresul avocaților 2021

Sprijinul necondiționat al UIA față de avocații români a fost exprimat încă o dată de către președintele Jorge Martí Moreno care a explicat că apărarea apărării înseamnă mobilizare solidară pentru protejarea profesiei acolo unde este amenințată.

În contextul demonizării repetate a profesiei în toată lumea, urmează să se adopte o convenție europeană care va stabili un mecanism rapid de alarmă față de amenințările la adresa siguranței și independenței avocaților.

Jorge Martí Moreno a susținut că UIA s-a alăturat acestui demers la nivel european, dar este conștient că succesul nu va fi posibil fără un angajament ferm și pe termen lung din partea statelor.

Flash Info UIA:

Uniunea Internațională a Avocaților are membri din peste 100 de țări și a fost înființată în 1927. Este cea mai veche asociație profesională de avocați. Prin Institutul pentru Statul de Drept (UIA-IROL) sunt monitorizate abuzurile la nivel internațional asupra profesiei.Articolul CONGRES 2021 | Jorge Martí Moreno, Președinte Uniunea Internațională a Avocaților: Fără avocați liberi și independenți nu poate fi garantat dreptul de acces la justiție apare prima dată în UNBR.