Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / COMUNICAT privind vizita delegației UNBR la sediul consulatului român din Solotvino (Slatina), Ucraina și la Primăria orașului Solotvino

COMUNICAT

La 01 mai 2022 a avut loc o vizită la sediul consulatului român din Solotvino (Slatina), Ucraina și la Primăria orașului Solotvino.

În delegația care a efectuat vizita au participat domnul av. Traian Briciu, Președintele UNBR, domnul av. Florin Andreicuț, decanul Baroului Maramureș, domnul av. Adrian Stancu, decanul Baroului Bihor și membri ai Consiliului Baroului Maramureș.  Delegația a fost însoțită de dl. Florin Pîrvu, Consulul României la Solotvino.

Programul vizitei a cuprins o serie de discuții atât cu domnul Vasile Yovdii, președintele Consiliului Comunității Teritoriale Solotvino, cât și cu domnul Yurii Tymkiv, vicepreședintele Consiliului Comunității Teritoriale Solotvino. Au fost discutate aspecte privind demersuri viitoare de sprijinire prin asistență juridică a cetățenilor ucraineni refugiați în România, precum și acțiuni viitoare pe întregul segment al ajutorului umanitar.

De asemenea, delegația română a vizitat centrul pentru îngrijirea copiilor cu dizabilități din Solotvino și centrul pentru îngrijirea persoanelor strămutate în plan intern, care provin din zonele afectate de război.

Cu prilejul vizitei, Uniunea Națională a Barourilor din România a predat consulatului României la Solotvino ghidul de conversație ucrainean-român, instrument util în vederea depășirii barierelor lingvistice pentru cetățenii ucraineni aflați în dificultate care se deplasează în România din Ucraina.

La finalul vizitei, delegația română a depus jerbe de flori la Biserica purtând hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril din Solotvino, în memoria tuturor cetățenilor și luptătorilor ucraineni care și-au pierdut viața în conflictul din Ucraina.

GALERIE FOTO:

Articolul COMUNICAT privind vizita delegației UNBR la sediul consulatului român din Solotvino (Slatina), Ucraina și la Primăria orașului Solotvino apare prima dată în UNBR.