Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează joi, 16 februarie 2023, un „Training anti-SLAPP: cum apărăm jurnaliștii în litigii de intimidare”. Workshop-ul este gratuit pentru avocați și se desfășoară exclusiv online

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează joi, 16 februarie 2023, un „Training anti-SLAPP: cum apărăm jurnaliștii în litigii de intimidare”. Workshop-ul este gratuit pentru avocați și se desfășoară exclusiv online

INVITAȚIE

Training anti-SLAPP: cum apărăm jurnaliștii în litigii de intimidare

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) vă invită să participați joi, 16 februarie 2023, la un „Training anti-SLAPP: cum apărăm jurnaliștii în litigii de intimidare”.

SLAPP-urile sau litigiile strategice împotriva mobilizării publice reprezintă o amenințare tot mai mare la adresa libertății de exprimare în întreaga Uniune Europeană. Iar România nu este o excepție.

De aceea, dorim să ne unim forțele, pentru a sprijini jurnaliștii și apărătorii drepturilor omului. Astfel, pe 16 februarie organizăm un training de 4 ore, cu conținut special conceput pentru avocații care apără jurnaliștii și redacțiile din România, cu sau fără experiență în litigii de tip SLAPP. Avocata Diana Olivia Hătneanu va prezenta cadrul legislativ din România și propunerea legislativă anti-SLAPP de la nivel european, acțiuni în justiție împotriva participării publice în România, precum și recomandări concrete pentru avocați.

Workshop-ul este gratuit pentru avocați și se desfășoară exclusiv online. Vă rugăm să ne confirmați participarea până pe 8 februarie 2023, la izabela.bratu@cji.ro.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Adriana Trocea, adriana.trocea@cji.ro.

CJI face parte din Consorțiul paneuropean Pioneering Anti-SLAPP Training for Freedom of Expression (PATFox) și facilitează pregătirea experților din domeniul juridic din 11 state membre ale UE.

Vă mulțumim,

Centrul pentru Jurnalism Independent

Descarcă INVITAȚIA fișier PDF

Descarcă AGENDA fișier PDF

Articolul Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează joi, 16 februarie 2023, un „Training anti-SLAPP: cum apărăm jurnaliștii în litigii de intimidare”. Workshop-ul este gratuit pentru avocați și se desfășoară exclusiv online apare prima dată în UNBR.