Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Bistrițeanul.ro: VIDEO – Niciun avocat mâine, în sălile de judecată din Bistrița-Năsăud

Bistrițeanul.ro: VIDEO – Niciun avocat mâine, în sălile de judecată din Bistrița-Năsăud

Bistrițeanul.ro: VIDEO – Niciun avocat mâine, în sălile de judecată din Bistrița-Năsăud

Avocatul Alin Moruțan, decanul Baroului Bistrița-Năsăud, a vorbit la Bistrițeanul Live, despre campania „O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există”. Aceasta se desfășoară mâine, 4 octombrie, în toată țara.

Avocații din Baroul Bistrița-Năsăud se alătură colegilor din celelalte barouri din țară. Iar mâine vor trage un semnal de alarmă asupra importanței rolului avocatului în justiție, întrerupându-și activitatea.

S-a ajuns la un nivel în care am început să devenim vocali, să ne spunem of-ul și să încercăm să găsim o soluție. Pentru că sunt multe probleme care necesită lămuriri. În ceea ce privește ordonanța și acele taxe mărite care ne-au afectat pe noi, dar și pe celelalte profesii liberale (n.r. – impunerea CASS neplafonat profesiilor liberale) – aceea a fost cireașa de pe tort.

Dar au fost și alte probleme semnalate către conducerea țării. Probleme mai vechi, care nu și-au găsit rezolvare până acum. Trebuia să ne exprimăm nemulțumirea și să solicităm o lămurire a situației”, a explicat Alin Moruțan.

Decanul Baroului Bistrița-Năsăud a mai precizat că pe parcursul zilei de mâine, avocații vor formula cereri de amânare a cauzelor, cu câteva excepții.

Mai exact, avocații vor asigura asistență și reprezentare în cauzele unde se vor lua măsuri preventive sau se vor verifica măsurile preventive – arestări, ordine de protecție, cauze cu minori.

Nu cred că judecătorii nu vor respecta această campanie pe care o facem. Și noi am respectat, când au avut ei protest„, a mai declarat avocatul Alin Moruțan.

În momentul de față, Baroul Bistrița-Năsăud este format din 133 de avocați.

Mai multe detalii despre campania „O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există” descoperiți urmărind întreaga emisiune, mai jos:Memoriul cu principalele disfuncționalități identificate în sistem, trimis de Uniunea Națională a Barourilor din România statului și autorităților din sistemul judiciar poate fi consultat AICI.
 

Integral AICI

Articolul Bistrițeanul.ro: VIDEO – Niciun avocat mâine, în sălile de judecată din Bistrița-Năsăud apare prima dată în UNBR.