Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Bistriteanul.ro: 26 de avocați din Baroul Bistrița-Năsăud, la catedră: „Experiențe care nu pot fi descrise în cuvinte!” – Proiectul FAST

Bistriteanul.ro: 26 de avocați din Baroul Bistrița-Năsăud, la catedră: „Experiențe care nu pot fi descrise în cuvinte!” – Proiectul FAST

26 de avocați din Baroul Bistrița-Năsăud, la catedră: „Experiențe care nu pot fi descrise în cuvinte!”

Bistriteanul.ro
Ioana BRADEA

02 aprilie 2022

26 de avocați din Baroul Bistrița-Năsăud au intrat cu emoție în 42 de școli din județ, fiind prezenți în 326 de clase, în fața a peste 7.220 de elevi! Primul modul al proiectului „Fii avocat în școala ta !” a ajuns la final.
Nu este vorba de simple numere, au precizat avocații din Baroul Bistrița-Năsăud.
Este vorba despre bilanțul la finalizarea Modulului 1 din proiectul „Fii avocat în școala ta”.

Peste 7220 de elevi din județ s-au familiarizăm cu noțiunea de lege și aplicarea ei. Cu sistemul judiciar și rolul fiecărui profesionist al Dreptului.

Dacă la începutul proiectului, își anunțaseră prezența 20 de avocați ai Baroului BN, pe parcurs echipa s-a mărit:

Cei 26 de avocați voluntari reprezintă un procent de 20 % dintre avocații definitivi din Baroul Bistrița-Năsăud. „Un procent însemnat, care face inutil orice alt comentariu despre modul în care avocații au înțeles să se implice în derularea unor activități care au ca țintă copiii și tinerii.Am încercat (și am reușit) să răspundem solicitării tuturor unităților de învățământ din județ care s-au înscris în program.Deși numărul lor și al claselor participante a fost unul foarte mare, raportat la numărul voluntarilor, precum și la înscrierile din celelalte județe.
Chiar dacă experiența din sala de judecată ne-a fost de folos, emoțiile au fost prezente pentru fiecare dintre cei 26 de voluntari care au stat „la catedră”.

Am întâlnit copii și tineri minunați, isteți, activi. Curiozitatea și interesul manifestat față de temele discutate, ne-a depășit cu mult așteptările. Iar dialogul inițiat în cadrul orelor a trecut prin diverse tonuri: de la seriozitate maximă la glume, așa cum ne stă bine, tuturor, într-o sală de clasă.

Faptul că sunetul clopoțelului nu i-a dezlipit pe mulți de lângă noi, ne-a creat noi emoții. Avem încredere că această atmosferă se va păstra în continuare. Feedback-ul elevilor și al profesorilor ne onorează. Pentru că ne dă sentimentul lucrului bine făcut și demonstrează faptul că această activitate era necesară și așteptată în școli.

Satisfacțiile pe care ni le oferă nouă, voluntarilor, aceste experiențe inedite, nu pot fi descrise în cuvinte!”, au transmis cei din Baroul Bistrița-Năsăud.

Link: https://www.bistriteanul.ro/avocati-din-baroul-bistrita-nasaud-la-catedra/

Articolul Bistriteanul.ro: 26 de avocați din Baroul Bistrița-Năsăud, la catedră: „Experiențe care nu pot fi descrise în cuvinte!” – Proiectul FAST apare prima dată în UNBR.