Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Baroul Prahova: 150 de ani de la înființare. Un secol și jumătate de istorie și inovare

Baroul Prahova: 150 de ani de la înființare. Un secol și jumătate de istorie și inovare

Baroul Prahova: 150 de ani de la înființare. Un secol și jumătate de istorie și inovare

Ema Antonescu, Decan: îmi doresc să devenim la fel de marcați pentru viitorul profesiei, așa cum au făcut-o maeștrii avocaturii de la 1872 până astăzi

Baroul Prahova a sărbătorit 150 de ani de la înființare într-un cadru festiv, organizat în cadrul ședinței Consiliului UNBR.

În deschiderea evenimentului, președintele Traian Briciu a spus că este un moment important pentru profesie la nivel național.

Evoluția baroului, de la primele atestări istorice și o galerie video cu avocații care au marcat profesia și viața politică și culturală au fost prezentate invitaților, personalități publice și reprezentanți ai autorităților locale.

Ministrul secretar de stat Bogdan Ilea a vorbit în fața invitaților și a membrilor Consiliului UNBR, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Cristian Apostol, subprefectul Alexandru Vane, vicepreședintele Curții de Apel Ionel Stănescu, președintele Tribunalului Prahova, Crina Letea, Președintele Judecătoriei Ploiești,  Alin Ene, istoricul Lucian Vasile, avocata Mirela Șerbaniuc, avocatul și consilierul Sorin Botez și avocatul Cătălin Curte care a prezenta revista omagială: 150 de ani de avocatură prahoveană.

Bogdan Ilea a subliniat importanța avocatului mai ales în ultimii doi de pandemie, când oamenii s-au informat cel mai mult din social media, prin urmare a fost nevoie mai mult ca oricând de sfatul calificat al avocaților, pentru a face diferența dintre adevăr și fake-news. ,,Trebuie să fim pregătiți pentru provocările care vor urma și din fericire, am constatat cu plăcută surprinză ca profesia a fost și este pregătită și s-a adaptat instantaneu, fiind prima profesie liberală care și-a oferit disponibilitatea față de cei care fug din calea conflictului”, a declarat secretarul de stat.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Apostol, a spus că avocații au marele avantaj de a înțelege nevoile societății și că pot să afle soluțiile legale pentru necesitățile societății. Astfel, anumite inițiative legislative au fost modificate și îmbunătățite cu ajutorul organelor de conducere ale profesiei de avocat. De asemenea acesta a vorbit de colaborarea cu avocații pe problema refugiaților ucraineni. În acest context, decanul Ema Antonescu a răspuns că avocații din Baroul Prahova se vor implica pentru a acorda sprijin juridic și umanitar.

Subprefectul Alexandru Vane a vorbit despre rolul avocaților ca protectori ai drepturilor și libertăților fundamentale, iar vicepreședintele Curții de Apel Ionel Stănescu a spus, în numele președintelui instanței, că numai curtoazia reciprocă și colaborarea instituțională va conduce la un viitor demn pentru ambele profesii juridice.

Președintele Tribunalului Prahova, Crina Letea, a evocat contribuția unor avocați de anvergură în viața profesională, ca modele umane și creatori de drept, dar și contribuția lor în dinamica socială și culturală a comunității.

Președintele Judecătorie Ploiești, Alin Ene, a declarat că dialogul permanent cu Baroul Prahova i-a ajutat să treacă peste problemele din perioada pandemiei și că vor continua organizarea ședințelor pe intervale orare.

Plachetele aniversare, oferite de către decanul Ema Antonescu la finalul întâlnirii, au marcat importanța menținerii relațiilor apropiate între avocați și autorități, dar și între colegii avocați care conduc profesia într-o eră a turbulențelor sociale, economice și politice.

GALERIE FOTO:Articolul Baroul Prahova: 150 de ani de la înființare. Un secol și jumătate de istorie și inovare apare prima dată în UNBR.