Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / Baroul Dolj: Conferința “Drogurile? Un pariu cu viața ta” Luni, 25 martie 2024

Baroul Dolj: Conferința “Drogurile? Un pariu cu viața ta” Luni, 25 martie 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferința “Drogurile? Un pariu cu viața ta

Luni, 25 martie 2024

În cadrul Programului “Fii Avocat în Școala Ta!” (FAST), al Uniunii Naționale a Barourilor din România, Baroul Dolj, în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, va organiza Conferința ”Drogurile? Un pariu cu viața ta, luni, 25 martie 2024, începând cu ora 10.00, în Sala ”Amza Pellea” a Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova.

Programul “Fii Avocat în Școala Ta!” este un proiect al Uniunii Naționale a Barourilor din România, privind educația juridică non-formală, adresat elevilor din ciclul gimnazial și liceal, prin care avocați voluntari din fiecare barou urmăresc familiarizarea elevilor cu informații despre organizarea sistemului de justiție, cu cunoștințe elementare despre drept, morală, precum și cu funcționarea și aplicarea acestora.

Educația reprezintă în zilele noastre o prioritate a societății, iar educația juridică reprezintă un demers de responsabilizare a acesteia, în care comunitatea avocaților din România își asumă responsabilitatea susținerii sale prin implementarea Programului “Fii Avocat în Școala Ta!”.

Proiectului Uniunii Naționale a Barourilor din România i s-a alăturat, de anul acesta, și Consiliul Județean Dolj, care va sprijini din punct de vedere financiar și logistic demersul nostru comun destinat generației actuale de elevi.

Astfel, avocații din Baroul Dolj, împreună cu Inspectoratul Școlar General Dolj și Consiliul Județean Dolj, își vor asuma susținerea și răspunderea în Județul Dolj a demersului de educație juridică în general și pe cel de combatere a consumului de droguri în special .

În concret, în cadrul Conferinței ”Drogurile? Un pariu cu viața ta, elevii mai multor instituții de învățământ din județul Dolj vor putea urmări aserțiunile susținunte de dl. Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, dl Daniel Ion Alexandru, inspectorul școlar general al județului Dolj, d-na avocat Luminița Ioana, coordonator FAST România, d-na avocat Silvana Racoviceanu, coordonator FAST București, dl. avocat Mihai-Dragoș Nicu, decanul Baroului Dolj. Totodată, elevilor le vor fi împărtășite idei din vasta experiență a d-lui prof. dr. Cătălin Țone, expert antidrog, fostul șef al Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Parteneri ai evenimentului sunt SC NITELA IMPEX SRL și CLUB ROTARY PROBITAS CRAIOVA.

Av. Mihai-Dragoș Nicu,

Decanul Baroului Dolj

Integral aici…

Articolul Baroul Dolj: Conferința “Drogurile? Un pariu cu viața ta” Luni, 25 martie 2024 apare prima dată în UNBR.