Baroul Alba

Baroul Alba este persoană juridică de interes public cu patrimoniu, buget propriu şi organizare de sine stătătoare, care este constituită şi funcţionează în baza Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98/07.02.2011 (în continuare Lege) şi a Statutului profesiei de avocat, adoptat de Congresul U.N.B.R. din 10 - 11 iunie 2011, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 898 din 19 decembrie 2011.

Str. Teilor, nr. 15, Alba Iulia, jud. Alba

0258-812-905

office@barou-alba.ro

Graficã și dezvoltare website | artON MEDIA, webDesign

tel: 0258-812-905

fax: 0258-819-847

Lun - Vin: 08:00 - 16:00

Sâm - Dum: Închis

E-mail

office@barou-alba.ro

Anunțuri

Acasă / Știri de actualitate UNBR  / 40 de minori închiși pentru consum de droguri și-au expus poveștile în fața elevilor din proiectul FAST – Fii Avocat în Școala Ta

40 de minori închiși pentru consum de droguri și-au expus poveștile în fața elevilor din proiectul FAST – Fii Avocat în Școala Ta

40 de minori închiși pentru consum de droguri și-au expus poveștile în fața elevilor din proiectul FAST – Fii Avocat în Școala Ta

Și-au pierdut libertatea din cauza drogurilor, dar acum poveștilor lor de viață devin o lecție despre rolul preventiv și continuu pe care educația juridică trebuie să îl ocupe în școli, în familie și în stradă. Concepută ca model de bună practică în educația antidrog, întâlnirea de la Colegiului Național Nicolae Bălcescu din Brăila, a fost posibilă prin efortul specialiștilor în reintegrare socială, al expertului antidrog Cătălin Țone și al coordonatoarei proiectului FAST Brăila, avocata Lidia Nicolae-Dumitrescu.

Elevii de liceu au asistat la mărturiile a 40 de minori închiși la Centrul de Detenție Brăila Tichilești, care au împărtășit motivele consumului, cum și – au pierdut libertatea din cauza drogurilor, precum și influența anturajului.

Întâlnirea face parte din seria de acțiuni desfășurate la nivel național privind prevenirea consumului de droguri și facilitarea reintegrării sociale a persoanelor internate, realizate prin conferințe tematice, campanii antidrog, acțiuni în școli și campanii de conștientizare a rolului esențial al educației juridice în rândul elevilor.

Galerie foto:


Articolul 40 de minori închiși pentru consum de droguri și-au expus poveștile în fața elevilor din proiectul FAST – Fii Avocat în Școala Ta apare prima dată în UNBR.